Kiállítás

Emilia y Pablo (CHI)

Magyar Zene Háza (Koncertterem)
2024. október 19. (szombat) 19:30 - 21:00
Ár: 3500 Ft

Helyszín:

Magyar Zene Háza (Koncertterem)
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5

Km.: Pablo Cáceres Blázquez (gitár, ének, charango), Emilia Lazo Escudero (ének, gitár), Marc Piñol Curto (dob, ütőhangszerek)


A Zene Házában koncertezett már nemrégiben a flamenco egyik új hangja, Ángeles Toledano, most viszont a flamenco egyik igazán különleges hangját üdvözölhetjük a Koncertteremben, hiszen az Emilia y Pablo duó Madridban élő chilei párosa egyedülálló chilei-flamenco fúziót valósít meg. A tradicionális chilei, dél-amerikai hangzásvilágok és a flamenco összeboronálása azután jött létre, hogy a két előadó, az énekes Emilia Lazo, és a gitáros-énekes Pablo Cáceres Madridba költözött. A 2021-es debütlemez után nemrégiben érkezett a második album (Isla Virtuosa), ennek élő bemutatásával merülhetünk el ebben a friss és megnyerő világban. A latin-amerikai folklór (tangó, rumba, joropo) és flamenco egyedülálló ötvözetével a páros igyekszik őrizni a tradíciót, mint univerzális nyelvet, amely lehetővé teszi, hogy elmélyüljünk a különböző hatásokban, kultúrákban.


Emilia y Pablo 2019-ben már a madridi zenei színtér nagyon népszerű feltörekvőjének számított, 2021-es első albumuk, a Territorio de Delirio meleg fogadtatása után pedig 2024-ben adták ki második művüket, az Isla Virtuosát, amelyet a spanyol kísérleti folktronica duó, a Maestro Espada segítségével készítettek. Az új album művészi hidat képez a duó identitása és az új hangzások, árnyalatok és zenei színek között – amik között ott van a hetvenes évek andoki pszichedéliája, az ambient, az a cappella éneklés vagy akár az arab zene meghittsége és mélysége. Mindez csak megerősíti az Emilia y Pablo pozícióját, mint az új folklór egyik legérdekesebb és legreprezentatívabb projektjét Spanyolországban és Latin-Amerikában.

Hozzászólások