Kiállítás

Hegedűs 2: A Kifinomult ízléssel töltött atombomba, avagy a vizuális létminimum alatti élet várakozással teli buszmegállói

Hegedűs 2 László képzőművész
Magyar Fotográfiai Múzeum
2021. szeptember 03. (péntek) - 2021. október 17.

Helyszín:

Magyar Fotográfiai Múzeum
6001 Kecskemét, Katona József tér 12.

Az internet képtárából kölcsönzött, szleng értelemben, már önmagában is szürreális, a vizuálisan érzékenyek számára pusztító hatású építmények, H2 mű-tőasztalán, professzionálisan transzformálva, művészettörténeti értelemben is szürreálissá váltak. Ezt többnyire oly módon tette, hogy a kép saját testrészeit, (képrészleteit), átültetette az alap képekbe. A képlelet feloldódik a képzeletben. A létrejött transzplantált művek által, túl az esztétikán, a vizuális létminimum alatti élet várakozással teli buszmegállóiban, utazást tehetünk a művészet valószínűtlen valóságában.

(Asszociáció: Beatles, John Lennon-Paul McCartney: Varázslatos, misztikus utazás, Magical Mystery Tour, John Lennon-Paul McCartney: Vissza a Szovjetunióba, Back int he U.S.S.R.)

A sorozatfolyam Hegedűs 2, a szocializmus témakörének harmadik, befejező végállomása. A nagy fehérvári árvíz és a Szocialista szürrealizmus titokzatos bája című konceptuális műveletei, az összesen 156 képből álló képanyag, egyben a múlt vizuális korlenyomatának emlékezete.


A művész munkái szeptember 26-ig láthatóak még a Műcsarnokban A Fény képei | II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon 2021; Képekben gondolkodnak / Filmesek fotói; Hét év – 150 Kiállítás | 125 éves a Műcsarnok és november 24-ig a  Ludwig Múzeumban Nagylátószög – 120 éves a magyar film (Fehérlófia filmháttér)


 


 

Hozzászólások