Kiállítás

Így ettek ők

Ördögkatlan Fesztivál (Vylyan terasz )
2024. július 31. (szerda) 16:30

Helyszín:


Nyáry Krisztián legújabb könyvében találkozik az otthon két legőszintébb pontja: a kamra és a könyvespolc.

Az irodalomnak épp olyan ősi témája a gasztronómia, mint a szerelem. A legjobb magyar írók egy tál étel történetén keresztül mindent el tudtak mesélni szegénységről és gazdagságról, örömről és boldogtalanságról. Krúdy és Mikszáth nagyevő hősei, Móricz szegényember-portréi, Kosztolányi habos süteményt faló nőalakjai vagy éppen József Attila sosem volt libasültje nem alapanyagokról és főzéstechnikákról, hanem az ember leglényegéről szólnak.

Ez a könyv olyan magyar írókat mutat be, akik az evés, az étkezési szokások vagy a főzés ábrázolásán keresztül mondtak el valami érvényeset a világról, Magyarországról vagy az emberi viszonyokról. És persze többségük a magánéletben is szeretett enni, vagy legalábbis jó ételekről álmodozni.


30 író, 30 történet és kétszer annyi recept – Nyáry Krisztián megszokott stílusában.
A szerzővel Szegő János beszélget.

Hozzászólások