Kiállítás

Kicsiny Balázs: Időhúzás

Kicsiny Balázs képzőművész
MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ
2020. november 14. (szombat) 16:00 - 2021. augusztus 22.

Helyszín:

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ
4028 Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.

A tárlaton most először láthatók együtt a művész korai, az 1980-as évek második felében készült festményei, az 1990-es évek szenes munkái és a 2000-es évek óta készített, hol sokalakos, hol egyalakos művei, installációi.


A járványhelyzet miatt a megnyitó a múzeum virtuális terében lesz november 14-én, szombaton 16 órakor, és a közönség egyúttal a Facebookon is bejelentkezhet az eseményre, ahol találkozhat Kicsiny Balázzsal és a kiállítás kurátorával, Bódi Kingával.


Az egyik legsokoldalúbb, nemzetközileg is elismert kortárs magyar képzőművész műveiből rendezünk nagyszabású kiállítást a második emeleti térben, ahol Magyarországon most első ízben lesz látható Kicsiny Balázs eddigi, több mint harminc évet felölelő életművének valamennyi korszakát bemutató tárlat. Kicsiny Balázs művészetének alapja a különféle foglalkozások és az ezekhez kapcsolódó emberi helyzetek allegorikus dimenziójának vizsgálata. Eltérő időrétegeket sűrít össze egy-egy műalkotásban, így mutatva rá az idő- és térbeli távolságok illékonyságára, a különböző korok egymásra épülésére és azok párbeszédére. A tárlat különlegessége, hogy a MODEM 2. emeleti csarnokszerű kiállítótermében most először láthatjuk majd fizikailag egymás mellett Kicsiny tizenkét ikonikus installációját, amelyek ezáltal szimbolikusan is első ízben kerülnek egymással párbeszédbe. A kiállításra számos hazai és nemzetközi köz-, illetve magángyűjteményekből érkeznek művek.

Hozzászólások