Kiállítás

Konok Tamás (1930-2020): Vonalmozgások

Konok Tamás festőművész
Molnár Ani Galéria
2020. december 16. (szerda) - 2021. március 13.

Helyszín:

Molnár Ani Galéria
1088 Budapest, Bródy Sándor utca 36.

Konok Tamás Vonalmozgások című kiállítása azzal a fájdalmas ténnyel párosul, hogy a művész már nem lehet jelen a tárlat megnyitásán. Konok a geometrikus absztrakció doyenje volt, a hazai és a nemzetközi szakma elismerésének örvendett. Művészete szorosan kapcsolódik az európai modernizmushoz, a közép- és kelet-európai geometrikus absztrakt és konstruktivista tendenciákhoz.

A Molnár Ani Galéria válogatása az európai képzőművészet vonal-esztétikájának hagyományára épülő, Konok által egyénivé tett képi struktúrák bemutatására, a különböző alkotói korszakok összefüggéseinek láttatására vállalkozik – a kiállítótér léptékénél fogva a teljesség igénye nélkül – a hatvanas években született kollázsoktól és monotípiáktól kezdve egészen az ezredforduló után készült alkotásokig. Az emlékkiállítás egyben a Molnár Ani Galéria 60. kiállítása. 


A galéria látogatása során az egészségügyi helyzetre való tekintettel maszk viselése kötelező. A kiállítótérben egyszerre maximum 10 fő tartózkodhat, ezért kérjük regisztráljon az alábbi felületen egy Önnek megfelelő időpontra. Regisztráció

Hozzászólások