Kiállítás

Micsoda cirkusz

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
2020. július 16. (csütörtök) - 2020. augusztus 28.

Helyszín:

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet

A rajz és vizuális kultúra területén megrendezett Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) legjobb pályaműveiből rendezett kiállítás, melyet idén már hagyományszerűen, hatodik alkalommal rendeznek meg a Deák17 Galériában.


A cirkusz a művészetnek az az ága, amely közvetlen, testközelben átélhető attrakciók intenzív élményét és örömét nyújtja a közönségnek. A bohócok, akrobaták, légtornászok, zsonglőrök, bűvészek, állatidomárok, táncosok, zenészek a cirkusz teljes csapatával egységben az emberi teljesítőképesség határán gyakorolják művészi tevékenységüket. A cirkuszban megtapasztalható dimenzió a sűrű pillanat, a megfeszített idő, a kibillenő tér, a kizárólagos ember-ember kapcsolat, a testközeli és rejtett valóság, a virtuális- és látszatvilág szavakkal nehezen leírható csodája. A cirkusz olyan összművészet, amely egyenes és szimbolikus értelemben is inspirálja a művészi kifejezőképességet, amelyből forrásként maga is merít. Ebben a középiskolás alkotók vizuális reflexiói és újraértelmezései, a hagyományos cirkuszi gesztusok kortárs újrahasznosítása jelenthet új dimenziót.


A vizuális kultúra OKTV versenybizottságának tájékoztatása szerint a 2019/2020. tanévi vizuális kultúra OKTV második fordulóba jutott versenyzőinek alkotásaiból rendezett Micsoda cirkusz című kiállítás 2020. július 15. szerda 15.00 órai megnyitója, a kialakult helyzetre való tekintettel, zártkörű lesz. A megnyitó, a közönség számára, csak online lesz követhető a Deák17 Galéria Facebook oldalán, később pedig visszanézhető lesz a Galéria YouTube csatornáján.


A kiállítás megtekinthető a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában (1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17.) 2020. július 16. és augusztus 28. között, hétfőtől péntekig 10.00-18.00 óra között, a biztonsági előírások - azok visszavonásáig történő - betartásával (maszk vagy kendő viselete kötelező, maximum 10 fő tartózkodhat egyidejűleg a kiállítótérben egymástól 1,5 m távolságban).

Hozzászólások