Kiállítás

Rizsavi Tamás fotókiállítása

Viadukt Bár
2024. szeptember 14. (szombat) 09:00 - 2024. szeptember 29. (vasárnap) 22:00

Helyszín:

Viadukt Bár
1053 Budapest, Jane Haning rakpart Vigadó téri villamosmegálló alatti Viadukt helyiség

Rizsavi Tamás fotográfus képeit sokan ismerjük és szeretjük. Segítségével olyan nézőpontból szemlélhetjük környezetünket, amiről nem is álmodtunk, hogy létezik. Fotóin egy ismert világ tárul elénk úgy, ahogy még sohasem láttuk.
A fiatal művész civilben mozdonyvezetőként dolgozik, szabadidejében pedig a budapesti életet fotózza, általában nem megszokott perspektívából. Hidak, panelházak és kupolák tetejére mászik fel, hogy olyan szögből mutassa meg a fővárost, ahogyan még sosem láttuk. Emellett rengeteget bandukol a budapesti utcákon, hogy megörökítse az igazán különleges pillanatokat.


"Magamról mit is írhatnék, nem könnyű, talán nem is lehet így pár sorban… Gyermekkorom óta vonzott a közlekedés világa, sikerült is sok helyre eljutnom, megnézni, megörökíteni. A fotózás is innen indult, de erről nem írnek többet a képek úgyis elmondják!


A fotózásról önmagában nem sok dolgot kell írnom, hiszen mindenkinek mást és mást jelent, teljesen szubjektív. ”A fényképez’ szónak szerencsés szinonimája a magyar nyelvben: ‘megörökít’. Érzékelteti a múló idő megragadásának, a tünékeny világ megőrzésének szándékát. Idő és fényképezés elválaszthatatlanok. Az exponálás egy pillanatot búcsúztat: a jelenből a gombnyomás pillanatában múlt lesz. A képen annak lenyomatát őrizzük – ami volt.”


Kedvenc témám a közlekedés illetve városi élet, tájak és az éjszaka titkos világának bemutatása, de önmagában akkor az igazi, ha olyan szemszögből helyszínről tudom visszaadni azt, ahol egyébként a mindennapok szürke világában élünk, ami különleges és kimagasló a szó szoros értelmében…"
A kiállítás szeptember 14. és szeptember 29. között tekinthető meg, nyitvatartási napokon.

Hozzászólások