Kiállítás

Séta Holnemvárosban: Óvárosi barangolás Mesterfalván

Déri tér
2022. április 24. (vasárnap) 15:00

Helyszín:

Déri tér
4000 Debrecen

A Déri Múzeum és a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ Holnemváros című közös kiállításához kapcsolódóan tematikus városi sétákra hívják az érdeklődőket.

Első alkalommal Debrecen egyik legrégebbi városrészében, Mesterfalván tartanak helytörténeti sétát, ahol a kanyargós óvárosi utcák és gyönyörű házak között barangolva megidézik a régi cívisváros szellemét és a városrész híres lakóit Méliusz Juhász Pétertől Csokonai Vitéz Mihályon át Kiss Tamásig.

Mesterfalva hely- és kultúrtörténeti érdekességeinek bemutatása mellett a séta kuriózuma, hogy a résztvevők olyan archív felvételeket is láthatnak a Déri Múzeum Fotótárából, melyek a Holnemváros című kiállításban sem szerepelnek, valamint meglepetésként három házbejáráson is részt vehetnek Mesterfalva helytörténeti szempontból jelentős épületeiben.

A sétát Erdei Nóra idegenvezető (Explore Debrecen) és Harangi Attila építészmérnök (Debrecen Házai) tartja. Közreműködik a Holnemváros című kiállítás kurátora, Szabó Anna Viola muzeológus.


Találkozás ideje és helye: 14:45, Déri Múzeum előtt (Déri tér 1.)
Részvételi feltételek: A sétán MODEM-ben látható Holnemváros című kiállításra szóló érvényes belépőjeggyel lehet részt venni. A belépőjegy felmutatásával a részvétel ingyenes.


FONTOS! A létszám korlátozott, így a részvétel a kiállítási belépőjegy mellett előzetes regisztrációhoz is kötött. Jelentkezni az exploredebrecen@gmail.com e-mail címen lehet, melyre a szervezők visszaigazolást küldenek.

Hozzászólások