Kiállítás

VersKép Online Kiállítás

Online nézhető ONLINE
2020. június 17. (szerda) - 2020. június 24.

Fiatal vers- és színházrajongók képzőművészeti alkotásaiból nyílt online kiállítás a VerShaker Facebook-oldalán. A kiállítás látogatói like-olással szavazhatnak kedvenc VersKépükre!

A kategóriánként legtöbb like-ot elérő kép alkotója közönségdíjban részesül az Ab Ovo Kiadó, a Jelenkor Kiadó, a POKET zsebkönyvek, a Scolar Kiadó és a Tilos az Á Könyvek jóvoltából. 

“A magyar művészeti élet, a magyar kulturális élet indulatosan szakbarbár, tehát nem lehet kirándulgatni, nem járkálunk.” - mondta Grecsó Krisztián, a pályázat zsűritagjaként (Csernovszky Júlia és Szurcsik József képzőművészek mellett) Zoltán Áronnak adott interjújában.

Zoltán Áron, a Vígszínház Junior Príma Díjas színművésze, a VerShaker megálmodója így nyilatkozik az eseményről a Drót online folyóiratnak adott interjújában:  Grecsó Krisztián az említett interjúban hozzáteszi ironikusan, hogy “a megbocsátható összművészeti tér a színház.” Én ehhez azt teszem hozzá, hogy szerintem nem csak arról van szó, hogy “a bolondnak mindent szabad”, hanem ez egyúttal egy felelősség is. A színészeknek, színházi alkotóknak kötelességük nyitni más művészeti ágak felé, és integrálni azok kortárs gyakorlatát a színházi munkáikba, hiszen a színház az élet minden területének tükröt tart. 
Ez a fajta gondolkodás volt az alapja annak a képzőművészeti pályázatnak, amelyet a VerShakeren egy hónappal ezelőtt hirdettünk meg, és ami éppen a napokban ér révbe. Rengeteg jó minőségű VersKép (illusztráció, parafrázis, vagy ha úgy tetszik képi interpretáció) született, amiért nagyon hálásak vagyunk a közel száz pályázónak.


Június 17 és 20 között az I. kategória pályázóinak műveit ismerhetik meg, a 15-18 éves  középiskolások alkotásait, az őket inspiráló versekkel együtt. 4 napon keresztül, június 20-a éjfélig lehet szavazni, hogy ki nyerje a közönségdíjat. 
A következő négynapos szavazásban 18 év feletti műkedvelők, majd az utolsó körben 18 év feletti hivatásszerűen alkotók műveit láthatják az oldal látogatói.


A VerShakerről:
https://szinhaz.hu/2020/04/11/vershaker_az_online_irodalmi_koktelbar
https://szinhazitizperc.blog.hu/2020/04/09/vershaker_razva_nem_keverve
http://kidsnews.hu/2020/05/ha-lelked-logikad-beszelgetes-zoltan-aron-pal-utcai-fiuval-es-a-vershaker-otletgazdajaval/
https://www.szinhazista.hu/post/a-lelk%C3%BCnk-meg-egyszer%C5%B1en-felrobban-mert-az-nem-tudom%C3%A1nyos-alapon-m%C5%B1k%C3%B6dik-interj%C3%BA-zolt%C3%A1n-%C3%A1ronnal
https://drot.eu/en-nem-onnan-fogom-folytatni-ahol-abbahagytam-zoltan-aron

Hozzászólások