Kiállítás

Világgá mentem – Sebestyén Sára kiállítása

FUGA
2024. július 18. (csütörtök) 18:00 - 2024. augusztus 18. (vasárnap) 19:00

Helyszín:

FUGA
1052 Budapest, V. kerület, Petőfi Sándor utca 5

"2023-ban egy tokiói galériában önálló kiállítással mutatkozhattam be. Tavaly kétszer utaztam ennek kapcsán Japánba. A szemem, de a többi érzékszervem is tobzódtak az ottani múlt-jelen-jövő világ benyomásaiban, nagy hatást tett rám ez az utazás. Élveztem a „VILÁGGÁ MENTEM”-et.

Kiemelt a hazai, megszokott hétköznapokból, a jelenlegi életszakaszomból, életvitelemből, kialakult látásmódomból. Felfrissített és egyben megnyugtatott ezt a fajta ÉRTÉK-REND-et látni, tapasztalni.

A Japán látványvilággal, gondolatvilággal, észjárással sok tekintetben, érdekes módon, valamiféle mély szimpátiát, rokoni kapcsolatot véltem magamban felfedezni.

Jelen kiállítás kettős személyes jelentéssel bír, amely a címadásban is tükröződik. Ezt a kettős jelentést mutatom be egyrészt az útinaplószerű bőséges fotó- és videó anyagommal, másrészt egy teljesen új alkotás sorozattal, amelyet az általam létrehozott lírai minimalizmus nyelvemen hoztam létre.

A rendezvény támogatója egy hamarosan nyíló japán étterem, amely a megnyitóra egy kis étel és ital megálmodásával kedveskedik, Takács Lajos Chef közreműködésével a helyszínen."

Hozzászólások