Könyv

Áprily Lajos: Jelentés a völgyből - Árnyjátékok az A38 Hajón

A38 Hajó
2021. június 22. (kedd) 20:00
Ár: 500 Ft

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

„Jelentem a völgyemből, emberek:
szitál ködből a hűvös permeteg,
remeg a szirma-hulló rózsa-sor,
borzong a nyír s a mogyoró-bokor.”
/Jelentés/

Áprily Lajossal invitál természetközeli barangolásra az Árnyjátékok-széria június 22-én. Az életművet Szikszai Rémusz és Crespo Rodrigo színészek elevenítik meg, a szöveget Balázs Imre József válogatta és szerkesztette. Az estet a Youtube-on élőben megnézheted.


Áprily Lajos a természet nyelvén beszélő költő. Tetőül, völgyül, ösvényül, madárul is tud. És pontosan ahogy a természet, szeret kissé el is rejtőzni szemlélői elől, amíg rá nem jövünk, hogy a természet ott is jelen van, ott is megszólal, ahol emberi jelenlétként gondolunk rá.

A költő Erdélyben és Magyarországon írt verseit egyaránt meghatározza a tájak, állatok, erdők hol rejtettebb, hol kitárulkozóbb közelsége, ennek az összefüggésnek ered nyomába a válogatás.

Az est során közreműködik DJ Lee n'gum és az ATMO zenekar:
Usztics Péter - gitár
Antal Gábor - billentyű
Gyarmati Gábor - basszusgitár
Baki József – dobok


A hatályos kormányrendelet alapján a koncertre való belépés kizárólag érvényes védettségi igazolvány (vagy applikáció) és személyi igazolvány (vagy útlevél) együttes felmutatásával lehetséges. Aki nem rendelkezik érvényes igazolvánnyal, azt érvényes jeggyel sem áll módunkban beengedni - érvényes védettségi igazolvány hiányában a megvásárolt jegyet visszaváltani nem tudjuk.
Belépőjegy: 500 Ft