Könyv

Élesztő - Költészet nap

Nagy Ervin színész
Háy János író
Online nézhető ONLINE
2021. április 11. (vasárnap) 15:00

Élesztő néven a város értékeire és jövőjére fókuszáló lokálpatrióta közösség jött létre a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) kezdeményezésére. Az év elején alakult, deklaráltan politikamentes, ám bevallottan a város jövőjéért dolgozó csapat a közösségépítés jegyében formálódott. Projektcentrikusan, egy-egy témát szigorúan szakmai alapokon körbejárva, előadássorozatokkal, rendezvényekkel, akciókkal szeretné Dunaújvárost élhetőbbé és szerethetőbbé varázsolni.


A csapat első nyilvános megmozdulása egy rendhagyó közösségépítő akció: április 11-én 15 órától élő költészet napi eseményt láthat a közönség az Élesztő csoport facebook oldalán. Méghozzá úgy, hogy a műsor nagyobb részét a közönség szerkesztheti a "Kérj egy verset - elmondjuk!" program keretében, Nagy Ervin színész és sok más meghívott vendég közreműködésével.


Az esemény díszvendége – a Kálvin János Református Gimnázium támogatásának jóvoltából – Háy János költő, drámaíró lesz, akivel klasszikus magyar költőkről szerveznek beszélgetést a Kik vagytok ti? című kötete kapcsán. Ez utóbbi programelemmel reményeik szerint a jelenleg érettségi előtt álló diákoknak is segítenek Petőfi Sándor, Arany János, Ady Endre és József Attila költői portréjának rendhagyó bemutatásával. A program koordinátora Gyurkity Kata, az adást Korom Károly és csapata közvetíti.


A költészet napi eseményről, a meghívott közreműködőkről és a teljes programkínálatról részletes információk a csoport facebook oldalán olvashatók, az Élesztő csapata ugyanitt várja a csatlakozni vágyó leendő tagokat is!