Könyv

"föl kéne szabadulni már" – fejből mondott slamek

Gödör
2024. május 07. (kedd) 20:00

Helyszín:

Gödör
1061 Budapest, VI. kerület, Király utca 50

Ez a Földalatti Slam Akadémia (FSA) est egy ingyenes sorozat 13. része, negyedszer a Szépírók Társaságával közösen. (Scroll down for English). Mint minden alkalommal, ezúttal is csak fejből mondott slammel lehet versenyezni, és a téma megint József Attila Hazám című versének e sora: "föl kéne szabadulni már!" E sorhoz a slamek szabadon, bármiféleképpen kapcsolódhatnak. A szövegek szólhatnak például a Hazám című József Attila versről, a politikai fölszabadulásról, az elfogultságainktól, a szorongásainktól, a gépezéstől, a természet-pusztító szokásoktól, az előítéletektől, a slam szöveg olvasása alóli, vagy bármely más értelmű fölszabadulásról is.
A slam versenyre jelentkezni ebbe az eseménybe írt posztban lehet, egyéni, vagy csapat slammel, akár tánc slammel, vagy már többször mondott, régi slammel, rímelve, vagy rím nélkül, versben, prózában, bármilyen szöveggel. A fő: A slam szívből legyen előadva.

A zsűri elnöke: Nagy Gabriella, író, a Litera irodalmi portál főszerkesztője
A zsűri tagjai: …. és két tag a közönségből.
Zene: Olgae, Pető Dávid
FSA logó: Morvai Péter
Rendező: Molnár Péter
A Földalatti Slam Akadémia műhelyében az eredményhirdetés előtt, és annak során a zsűri elnöke és tagjai mindegyik előadott slamhez szóbeli észrevételeket fűznek, amelyekhez a slammerek és a közönség is hozzászólhatnak.