Könyv

Különleges irodalmi séták - Szépirodalom és szépművészet Szent Margit szigetén

Margitszigeti Szabadtéri Színház
2021. július 25. (vasárnap) 15:00
Ár: 2800 Ft

Helyszín:

Margitszigeti Szabadtéri Színház
1139 Budapest, XIII. kerület, Margitsziget

A Margitszigeti Színház és a Petőfi Irodalmi Múzeum az elmúlt évek nagy sikerét folytatva 2021 nyarán is különleges irodalmi sétákat szervez a Margitszigeten. A víztoronytól induló tematikus séta során az érdeklődők bejárhatják neves költőink, íróink által is kedvelt helyszíneket, amelyekhez ismert és kevésbé ismert irodalmi művek, anekdoták is kapcsolódnak. Utunk során irodalomtörténészek és művészettörténészek kalauzolnak bennünket, emellett társművészeket is vendégül hívunk, akik saját történeteikkel és alkotásaikkal hozzák közel a Margitszigethez kötődő írónagyságok szellemi örökségét. Többek között Arany, Bródy, Krúdy és Molnár Ferenc emlékezetét az énekelt és mondott vers, a zene és a színház összművészeti eszközeivel idézzük meg a Margitszigeti Szabadtéri Színpad környezetében található műemlékek és természeti kincsek megismerésével.


A program jegyköteles!
A séta időtartama max. 90 perc.


Szakmai partner: Petőfi Irodalmi Múzeum
Sétavezető-koordinátor: Nagyvári Ildikó programszervező (PIM)


Gyülekezés, indulás: Margitszigeti Szabadtéri Színpad jegypénztár (kerengő)


A csoport limitált létszámmal (40 fő) indul. A jegyeket elővételben vásárolják meg a jegyirodában, vagy online a margitszigetiszinhaz.hu oldalon.


A séták végén a kvízkérdésekre helyesen válaszoló vendégek között PIM-es irodalmi ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A séta napján a megváltott sétajeggyel a Margitszigeti Szabadtéri Színpad előadásaira 20 % kedvezménnyel vásárolhatnak.


Vallott nekem a Nyulak-szigete
Regék halk éjén. Ime, a titok:
(Ady Endre: Szent Margit legendája)


Szépirodalom, képzőművészet és zeneművészet különleges találkozásának lesznek tanúi a Szent Margit szigetét felfedezni vágyó érdeklődők. A séta során versek, novella- és regényrészletek – Ady, Arany, Gárdonyi, Jókai, Radnóti, Tóth Árpád – segítségével idézzük fel a Margitsziget-élményt, a szűz királylány alakját és fedezzük fel életének fontos helyszíneit: a sziget szakrális helyeit, melyek középkori hangulatát élőzenei kísérettel erősítjük. 


Szakmai konzultáns:
Görbe Márk művészettörténész


Közreműködik:
Tóth Emese Gyöngyvér ének, pszaltérium
Ficza István színművész


Gyülekezés, indulás: Margitszigeti Szabadtéri Színpad - Jegypénztár (kerengő)