FINOMSÁGOK A KERTBŐL AZ ASZTALRA
Mire jó az ásásmentes kertészkedés? Milyen desszert készülhet a sóskából? Miért érdemes folyamatosan visszavágni a zöldfűszereket? Hogyan maradhat életben nálunk a thai citromnád vagy a goji bogyó? Mivel teheted a szuper egészséges céklát izgalmassá a család számára? Miért fontos az umami? Hogyan készíts batátapalántákat? Hogyan csalogathatsz elő igazán mély ízeket a zöldségekből egyszerű módszerekkel?
Egyre többen fedezik fel a gasztronómia és a kertészkedés adta különleges élményt, de ennél is nagyobb öröm a „kertből az asztalra” elv szerint alkotni! Horváth Gábor és Török Patrícia – A Séf és a Kertész élménykertészet és kertétterem séfje és kertésze bevezetnek minket a vegyszerek nélküli kertészkedés és a zöldséghangsúlyos, szezonális menük elkészítésének titkaiba. A programon ráadásul belekóstolhatunk néhány különleges fogásba, megcsodálhatunk egy kaviár lime fácskát, és az épp kiültetésre váró gyömbér- és kurkumatöveket.
Házigazda: Anger Zsolt színész/rendező, a PhotoKitchen alapítója
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
(Esőnap: május 18., 17:30-19:00)
Könyv
Séfasztal a kert végében
Ha hiányosságot találsz, vagy valamihez van valamilyen érdekes hozzászólásod, írd meg nekünk!
Küldés
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!