Könyv

Séfasztal a kert végében

Marczibányi Téri Művelődési Központ
2023. május 17. (szerda) 17:30

Helyszín:

Marczibányi Téri Művelődési Központ
1022 Budapest, II. kerület, Marczibányi tér 5/a.

FINOMSÁGOK A KERTBŐL AZ ASZTALRA
Mire jó az ásásmentes kertészkedés? Milyen desszert készülhet a sóskából? Miért érdemes folyamatosan visszavágni a zöldfűszereket? Hogyan maradhat életben nálunk a thai citromnád vagy a goji bogyó? Mivel teheted a szuper egészséges céklát izgalmassá a család számára? Miért fontos az umami? Hogyan készíts batátapalántákat? Hogyan csalogathatsz elő igazán mély ízeket a zöldségekből egyszerű módszerekkel?

Egyre többen fedezik fel a gasztronómia és a kertészkedés adta különleges élményt, de ennél is nagyobb öröm a „kertből az asztalra” elv szerint alkotni! Horváth Gábor és Török Patrícia – A Séf és a Kertész élménykertészet és kertétterem séfje és kertésze bevezetnek minket a vegyszerek nélküli kertészkedés és a zöldséghangsúlyos, szezonális menük elkészítésének titkaiba. A programon ráadásul belekóstolhatunk néhány különleges fogásba, megcsodálhatunk egy kaviár lime fácskát, és az épp kiültetésre váró gyömbér- és kurkumatöveket.

Házigazda: Anger Zsolt színész/rendező, a PhotoKitchen alapítója

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
(Esőnap: május 18., 17:30-19:00)