Színház

Többet magunkról - Grecsó fivérek irodalmi táncprodukció-sorozata #várkertonline

ONLINE
2020. április 29. (szerda) 19:00

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

Grecsó fivérek a Várkert Bazár digitális programsorozatában, a #várkertonline
keretében jelentkezik a Grecsó testvérek „Többet magunkról” című irodalmi
táncprodukció-sorozata, kéthetente.
„Idén tavasszal a Várkert Bazár egyedülálló, saját összművészeti produkcióval jelentkezik, a Grecsó fivérek közös estjének Többet magunkról a címe” – olvashatták volna az irodalom és a kortárs tánc kedvelői a kulturális rovatok márciusi hírei között, ha nem lett volna már akkor is mindennél fontosabb az egészségünk. A korlátozások ideje alatt, a Várkert Bazár digitális programsorozatával továbbra is az otthonokba viszi produkcióit, melyeket a facebook-on, a youtube-on és a Várkert Bazár honlapján tudnak követni az érdeklődők. 
Ahogyan azt a közönség megszokhatta, a Grecsó fivérek estjein keverednek az irodalmi pódiumest és a zenés, táncos színház elemei. Az előadás gerincét új Grecsó prózák, friss versek, családi történetek és anekdoták képezik, amelyet az improvizatív jazz zene, a pillanat szülte kortárs balett, Grecsó Zoltán összetéveszthetetlen mozdulatai varázsolják színházi élménnyé.


Az irodalom és a zene dialógusa minden estén egyedi, de a válaszok különös ritmusa, a fény-terek éteri játéka és a művészeti ágak közötti tagolás mégis feszes keretet ad a produkciónak. Ahogy a testvérek ironikus vetélkedése, a tánc és az irodalom nyelvén előadott fricskák is segítik a nézők azonosulását, hiszen családi tükörhelyzeteket generálnak, ahol a saját identitásuk kerül reflektorfénybe. A Többet magunkról őszinte, vallomásos és karakteresen személyes est kihasználva a Grecsó fivérek művészetét és nyitottságát. Ezt igyekszik majd
visszatükrözni új mini-sorozatuk, ami a Várkert bazár oldalán, április 29., szerda este 19 órától indul. A kéthetente jelentkező széria lényege, hogy az alkotók amatőr, „karantén-imidzsfilmjeikkel” ízelítőt adjanak az új, készülő előadásuk hangulatából. A sorozat első részeként már látható a Tánc Világnapján közzétett filmjük, amelyet Grecsó Krisztián a feleségének írt szerelmes verse ihletetett.  


Előadók: Grecsó Krisztián író, Grecsó Zoltán táncművész