Koncert

11 éves az Anima Musicae

Balog József előadó
G. Horváth László művészeti vezető
Bolla Milán műsorvezető
Nádor Terem
2021. június 20. (vasárnap) 19:00
Ár: 2000 Ft

Helyszín:

Nádor Terem
1146 Budapest, XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 39. Vakok Iskolája

Km.: Balog József (zongora); művészeti vezető: G.Horváth László; műsorvezető: Bolla Milán


Joseph Haydn: D-dúr  ("Reggel") szimfónia, Hob.I:6
Wolf Péter: Musica Seria (zongoraverseny)
Pietro Locatelli: c-moll concerto grosso, op. 1, No. 11
Dohnányi Ernő - Dmitrij Sitkovetsky: Szerenád


A 11 éves Anima Musicae egy korszakokon átívelő műsorral készül születésnapi koncertjére, ahol a barokk muzsikától egészen a dallamos kortárs zenéig vezet az út. Locatelli, Haydn, Dohnányi és Wolf Péter műveivel, valamint Balog József virtuóz zongoraművésszel köszöntik a közönséget és az élet visszatértét június 20-án este, a Nádor Teremben.


Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010. februárjában alakult a Zeneakadémia növendékeiből, G. Horváth László vezetésével. Az együttzenélés öröme, a magyar vonós tradíciók megtartása és az új utak keresése mind fontos motiváló tényező volt a zenekar alapításában. Az első koncertre 2010 június 20-án került sor az Óbudai Társaskörben. A nagysikerű előadás megerősítette a zenekar tagjaiban a hitet, hogy kitartó munkával a magyar komolyzenei élet meghatározó alakjává nőheti ki magát. Mindamellett, hogy a tradicionális koncertek útján indult el az együttes, alapvető vágy volt, hogy új színt hozzon a kamarazenekari koncertek világába. Ennek tükrében alakította ki a repertoárját is melyben meghatározó, hogy a reneszánsztól egészen napjainkig minden kor zenéje egységesen megtalálható a zenekar koncertműsorán.


"Lelkesülési pillanat - a XIX. század zenei sajtójában ilyesforma kifejezésekkel körvonalazták a hallgatói elragadtatást, az élmény kiváltotta felhevülést" – írta a sajtó az Anima Musicae éppen tíz évvel ezelőtti koncertjéről. Akkor még nem sejthették, mekkora kincs lesz, amikor a közönség visszatérhet a koncerttermekbe. Évadzáróból így válik évadnyitóvá az együttes 2021. június 20-i estje, ugyanis első alkalommal vehet részt rajta személyesen a várva várt hallgatóság a Nádor Teremben. Az Anima Musicae erre az alkalomra egy korszakokon átívelő műsorral készül, ahol a barokk muzsikától egészen a dallamos kortárs zenéig vezet az út. Locatelli, Haydn, Dohnányi és Wolf Péter műveivel, valamint Balog József virtuóz zongoraművésszel köszöntik a közönséget és az élet visszatértét a koncerttermekben.