Koncert

2022 Budapest, Djabe & Steve Hackett

Djabe előadó
Steve Hackett előadó
Budapest Jazz Club
2022. augusztus 18. (csütörtök) 20:00
Ár: 6900 Ft

Helyszín:

Budapest Jazz Club
1136 Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő utca 7.

Budapest Jazz Club 2021. augusztus 5. koncert – elhalasztva 2022. augusztus 18-ra


A Djabe & Steve Hackett The Journey Continues budapesti koncertjét a Covid-járvány angliai változásai miatt 2022. augusztus 18-ára kellett halasztani. Steve Hackett nem tud európai helyszínekre elutazni, ezért minden 2021. augusztusi fellépését 2022-re halasztotta.
A Djabe azonban augusztus 5-én ebben az évben is megtartja a koncertet Steve Hackett-tel, olyan formában, hogy a Genesis egykori gitárosa londoni otthonából kb. 50 percet együtt fog zenélni a Djabe muzsikusaival, interneten keresztül. Így a Budapest Jazz Clubba ellátogató közönség Steve Hackettet is élőben fogja látni és hallani, a modern technika segítségével. Ezen a különleges koncerten a közösen eljátszott Genesis és Steve Hackett klasszikusok mellett a Djabe új albumát, a The Magic Stag-et fogják bemutatni.
Az eredeti Djabe & Steve Hackett The Journey Continues 2021 koncertre megváltott jegyek érvényesek a 2022-es koncertre, vagy átcserélhetőek a helyszínen a 2021. augusztus 5-i koncertre, az eredeti időpontban, vagy igény esetén a vásárlás helyén visszaválthatóak.


DJABE & STEVE HACKETT PROJEKT
Steve Hackett gitárost, a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek meghatározó tagját, közel két évtizedes munkakapcsolat köti össze a Djabe zenkarral. 2003 óta Steve számtalanszor közreműködött a zenekar fellépésein és albumain. Az elmúlt öt évben elkészült 6 közös kiadványuk minden eddiginél nagyobb nemzetközi sikereket hozott, e nem mindennapi formáció számára. A Steve Hackett & Djabe: Summer Storms And Rocking Rivers (2017), Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Sardinia Tapes (2017) és Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes (2018) és Djabe & Steve Hackett: Back To Sardinia (2019), Djabe: The Magic Stag (2020) és Djabe & Steve Hackett: The Journey Continues (2021) albumok a nemzetközileg is rangos, angliai lemezkiadó, a Cherry Red Records gondozásában, globálisan kerültek kiadásra. Mindegyik kiadvány sokezres példányszámban fogyott világszerte, és kiemelkedő sikereket értek el az Egyesült Államokban, Japánban és Braziliában, Angliában, Németországban, Olaszországban és Hollandiában.
2016 nyarán Steve Hackett a Djabe zenészeivel elutazott Szardínia szigetére, ahol a több, mint ezeréves Nostra Signora di Tergu templom szomszédságában alkalmi hangstúdiót rendeztek be. Itt három napot közös zenéléssel indítottak és fejeztek be. A felvételek között a sziget szépségeiből és kultúrájából nyertek inspirációt. 24 sávos analóg szalagra készültek a felvételek, melyeket Budapesten a Djabe basszusgitárosa és zeneszerzője, Barabás Tamás formálta kompozíciókká. Az így született anyag, a Life Is A journey – The Sardinia Tapes újszerűségével elmossa a határokat a progresszív rock, a jazz és a világzene között – meghatározásként leginkább az instrumentális és progresszív jelzők illenek hozzá.
Az idén május 28-án megjelent Djabe & Steve Hackett: The Jouney Continues koncertalbum anyagát a 2019-es azonos nevet viselő koncert turnéjuk záróállomásán, Nyíregyházán rögzítették. A kiváló hang és képanyag többféle formátumban is elérhető. 2CD/DVD, 2LP és negyedsávos magnószalag formájában, valamint az összes digitális platformon.
A Djabe & Steve Hackett 2020-as turné alapvetően a szardíniai felvételekre épül, de szokás szerint Genesis, Steve Hackett és Djabe klasszikusok is helyet kapnak a műsorban. Ezen felül játszani fognak a Csodaszarvas albumról is.
A zenekar előadásmódjában ötvözi a jazz, világzene és a progresszív rock műfajok erényeit, sajátos elegyet alkotva a műsorszámok összességét, de akár egyetlen kompozíciót tekintve is.