Koncert

5 éve az Orczyn - VEHEMENCIA // GYÁVA // LOTTI BIGOTTI

Gólya
2024. október 24. (csütörtök) 19:00

Helyszín:

Gólya
1089 Budapest, Orczy út 46-48

Idén lesz 5 éve, hogy a Gólya Szövetkezet az Orczy útra költözött, amit egy 5 napos minifesztivál keretein belül ünneplnek meg veletek!

Csütörtökön olyan punk zenekarokkal örömködhettek, akik közel állnak hozzátok, és nagyon értenek ahhoz, hogy a lehető legfelszabadultabb hangulatot teremtsék meg maguk körül. Régi cimborák és harcostársak ők, van, akivel a hangosítópultunkban, van, akivel a bárpultunknál találkozhattatok többet, de közös mindannyiotokban, hogy részei a Gólya történetének, és bármikor keresztezhetik az utatokat egy jól sikerült budapesti éjszakán!


Három olyan zenekart láthattok majd a hazai zajos punkszcéna legjavából, akik nem olyan régóta boldogítanak minket koncertekkel, de hamar oszlopos tagjai lettek a szubkultúránknak, mert fej nem marad a helyén, ha ők állnak a színpadon.


Családias hangulat, örömtánc, fülig érő vigyorok, erre számítsatok! Egy dolgotok van: eljönni, és ünnepelni!


A VEHEMENCIA ifjú eggpunkjai egy ideje villanygitárra cserélték a csattogóslepkét, és mocskosul jó másfél perces darákat írnak. A basszus és a gitár úgy kergeti egymást, mint egy koffeintúladagolásos tomésjerry, a dob adja alájuk a megbokrosodott lovat, egy hiányos sapkázatú úriember pedig elrikácsolja, hogy mi nyomja a lelkét.

A GYÁVA az avantgárd noise rockot tolja olyan ösztönösen és profin, hogy nem jut eszedbe művészkedéssel vádolni őket, mert csak bólogatni tudsz. Valahol a Lightning Bolt és a Jesus Lizard közötti mezsgyén imbolyognak zeneileg, egy biztos: percenként szakítja le egy-egy riff az arcod élőben!

A LOTTI BIGOTTI slágeresen fájdalmas, nyers és arcbamászós poszt-punk, ami a 80’s magyar punk kilátástalanságba való dühüs beletörődését idézi meg. Jól esik hömpölyögni a vonyító gitár körül magabiztosan menetelő ritmusszekcióval, a szintiszőnyeg pedig biztosítja, hogy szomorkodás is jusson mindenhova.