Koncert

A20 ≋ SENA ▷ 20 éves a First One ▷ lemezújrajátszó koncert

Sena előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2023. április 30. (vasárnap) 21:00
Ár: 5500 Ft, elővétel (április 29-ig): 4900 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

≋ 20 years 20 nights ≋
Az A38 Hajó húsz éve horgonyzott le a budapesti kulturális élet főterére. A húsz évet húsz estével ünneplik. Koncertek, bulik és Ti! Mindenki, akinek az elmúlt húsz évet köszönhetik. Ünnepelj velük áprilisban és májusban az A38 szülinapi programjain.

Sena Dagadu 22 éve érkezett Magyarországra és pontosan 20 évvel ezelőtt adta ki első lemezét a First One-t, amelyet a zsír új A38 hajón mutatott be.
Sena azóta megkerülhetetlen alapvetés lett a hazai könnyűzenében, de rengeteget kalandozott világszerte is számtalan közreműködésével. Nem véletlen a kaméleon Sena totem állata, amely már az ominózus első lemez boritóján is szerepel, hisz bárhol és bárkivel képes csodát teremteni, legyen szó őrjöngő fesztiváltömegről, vagy Shakespeare szonettjeire vágyó színházi közegről. Sena First One lemeze mindössze 100 példányban jelent meg vinyl lemezen, ez jelenleg talán a legnehezebben és legdrágábban beszerezhető magyar vonatkozású lemez.

A jubileumra készül egy repress a First One-ból a Budabeats Records gondozásában, amely itt a Hajó 20. születésnapi fesztiválján is kapható lesz, valamint összeáll az eredeti csapat jónéhány tagja, Dj Mango, Dj Dermot, Busa, Kemon valamint az Irie Maffia zenészei, hogy Sena vezetésével újrajátszák azt a legendás koncertet 2003-ból!