Koncert

Alapi Power Band

Analog Music Hall
2024. január 27. (szombat) 19:00

Helyszín:

Analog Music Hall
1116 Budapest, XI. kerület, Kondorfa utca 6-8.

Ez, a valójában “supergroup” közel 10 éve alakult. Tagjai különböző nagysikerű formációkból ismerhetők. Koncertprogramjukat azokból a népszerű, ma már klasszkus rock dalokból állították össze, melyeket mindannyian nagyon  szeretnek és melyek ikonikusnak számítanak a világ minden részében.
Elhangzanak Deep Purple, Whitesnake, Jimi Hendrix, Toto, Jeff Beck, Led Zeppelin klasszikusok.

A zenekar idén év végére elkészül új albumával, ami egy ütős, magyar nyelvű rock album lesz. Egy igazán hiánypótló zenei anyag, izgalmasabbnál izgalmasabb rockdalokkal, melyet az Alapi Power Band 2024.01.27-én lemezbemutató koncertjén mutat be a közönség előtt az Analog Music Hallban.


A zenekar névadója, Alapi István hazánk egyik legjobb és legnépszerűbb  Fonogram, Artisjus, ProArte Díjas gitárosa, zeneszerzője, akit természetesen  elsősorban az EDDA MŰVEK tagjaként ismerheti a nagyközönség, bár számtalan  egyéb hazai és külföldi project közreműködője is volt az elmúlt évtizedekben. 
LŐRINCZ KÁROLY a hazai zenei paletta egyik legfigyelemre méltóbb hangú rock 
énekese, a nemzetközi fesztivál szférában is népszerű Fonogram-díjas ASPHALT 
HORSEMAN zenekar frontembere, ezen kívül időről-időre számos hazai formáció 
tagjaként is feltűnt. Több, mint 20 éve a Whitesnake Tribute tagja, ahol Alapi 
Istvánnal való zenei kapcsolódása számtalan közös produkció részévé tette. 
Elkötelezett zenész, akit rengetek külföldi sztárzenekar kért fel közös zenélésre. 
Fontos része az életének a gyerekekkel való zenei munka, erre példa, hogy  felkérték egy nemzetközi heavy gyereklemez magyar változatának,  magyarhangjának, így ő a Heavy Saurus magyar hangja. 



Pompor “SAMU” László billentyűs, énekes, a zenekar egyik “adu-ásza”, aki a 
legszélsőségesebb zenei kihívásoknak is képes eleget tenni billentyűsként és  
énekesként is bizonyította ezt zenei pályájának, több, mint 30 éve alatt. 
TAKÁCS ROLAND ADRIÁN, közismert nevén “KANÓC”, a “Heavy Metal Funk  Basszusgitározás Hazai Nagykövete” jelenleg az OCHO MACHO zenekar sorait  erősíti, de a közönség számtalan alkalommal élvezhette különlegesen attraktív  virtuóz játékát, T.M. Stevens, Steves Salas, Brian Tichy, a Varga Miklós Band, a   Káosz Központ, a magyarországi Whitesnake Tribute Band koncertjein.
SÜMEGHI TAMÁS dobos, aki nem csak az Action, Sugarloaf, Keresztes Ildikó Band, Szekeres Tamás Band, Varga Miki, Balázs Fecó és sok-sok zenekar és előadó sorait erősítette eddigi pályája során, miközben külföldi sztárokkal is dolgozott /Andy Irvine, Harold Tod /, de más műfajokban is kivette részét, pl.: az Opera díváival, és musical filmekben is közreműködött. Napjaink egyik legfoglalkoztatottabb dobtanára is, aki több, mint 10 éve az Alapi Power Band oszlopos tagja, és idejének nagyrészében elkötelezetten foglalkozik a fiatalok szemléletformálásával a zene területén előadások, workshopok formájában. Ezen kívül a diszlexiás gyerekek olvasástanulását segítő zenés segédanyag létrehozásában domináns részt vállalt, valamint tananyagként bekerült „A könnyűzenei dobolás története1910-napjainkig” című oktató filmje a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikumba

Frics Balázs, aki a zenekart percussion tudásával erősíti. Kíváló énekes, dobos, főként blues, rock, funky formációknak volt tagja. ST. Bluesseum, Stoneface, Milfunktion, Világzenei formációkban perkázott roma hagyományőrzőkkel, felvidéki magyarokkal jazz-funk-os népzenei feldolgozásokat hoztak létre.