Koncert

Bartók – Fekete-Kovács – Szabó Trió

Bartók Vince előadó
Jedermann kávézó
2023. május 12. (péntek) 21:00

Helyszín:

Jedermann kávézó
1092 Budapest, IX. kerület, Ráday utca 58.

A 2020-ban alakult zenekar tagjai a magyar és nemzetközi jazz- és könnyűzenei élet aktív muzsikusai, akik Budapesten találtak egymásra. Instrumentális zenéjükben hangsúlyt kapnak a groove-ok, melyeket improvizatív és szabad zenei elemek fognak közre. A hangszerek akusztikus hangjait elektronikus effektekkel színező trió végül közös hangfestményt alkotva egy kísérletező, stílusok határain kívül mozgó szintézist hoz létre, mely egyfajta kulturális reflexió, ami korunk zenei és társadalmi hatásaiból táplálkozik.

Fekete-Kovács Kornél  (trombita, effektek)
Zenész, zeneszerző, hangszerelő, Liszt Ferenc-díjas előadóművész, a Modern Art Orchestra művészeti vezetője. Zeneszerzőként és előadóként egyaránt elismert és aktív tagja a magyar kortárszenei, és jazzéletnek.

Szabó Dániel Ferenc (dobok)
Zenész, zeneszerző. Jazz, világzenei és könnyűzenei előadók dobosaként ismerhető. Zenészként számos albumon közreműködött. Többek között a Mörk, a Gyémánt Bálint Trió, a Pátkai Rozina Quartet és a Shinterz tagja. 2020-ban Lakatos Ablakos Dezső Jazz-előadóművészeti ösztöndíjas, 2019-ben a Mörk zenekarral “Az Év Junior Könnyűzenei Alkotójának” járó Artisjus-díjat, 2020-ban pedig Fonogram díjat nyert.

Bartók Vince (basszus)
Zenész, basszusgitáros, Újfalusi Gábor Díjas, 2019-ben Lakatos Ablakos Dezső Jazz-előadóművészeti ösztöndíjas. Számos albumon és hangfelvételen játszik és a session munkák mellett több zenekarban is aktív zenész. Többek között a Gyémánt Bálint Trió, az Indigó, Gereben Zita, a Margo és a Rafael Mário Trió tagja.