Koncert

Ben Lamar Gay Ensemble (US)

BMC - Opus Jazz Club
2022. október 29. (szombat) 20:00
Ár: 2500 Ft

Helyszín:

BMC - Opus Jazz Club
1093 Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 8.

Km.: Ben LaMar Gay (kornett, szintetizátor, ének), Will Faber (gitár, ének), Matt Davis (tuba, ének), Tommaso Moretti (dob)


LaMar Gay dalszerzői és előadói géniusza magába szippantja a hallgatót: dús bariton énekhangja mellett orgonát, balafont, kornettet és citerát is megszólaltat a repertoárban, ám a hangzások és hangulatok szinte zavarbaejtő gazdagsága egy pillanatra sem hígítja fel zenei víziójának tömörségét.


Ha a jazznek vannak 21. századi látnokai, Ben LaMar Gay biztosan közéjük tartozik. Posztmodern trubadúr-zenéjében szülővárosa, Chicago blues- és jazzhagyománya ugyanúgy benne van, mint az Alabamában töltött gyerekkori nyarak gospelje, az urbánus hip-hop vagy épp a brazil tropicália, de ott vibrál benne Prince, D’Angelo és a Radiohead is, hogy a kísérleti zaj- és drónzenét ne is említsük. Nem véletlen, hogy 2021-es lemeze, az Open Arms to Open Us napjaink legfontosabb amerikai jazzkiadójánál, az International Anthemnél jelent meg. LaMar Gay dalszerzői és előadói géniusza magába szippantja a hallgatót: dús bariton énekhangja mellett orgonát, balafont, kornettet és citerát is megszólaltat a repertoárban, ám a hangzások és hangulatok szinte zavarbaejtő gazdagsága egy pillanatra sem hígítja fel zenei víziójának tömörségét.