Koncert

Bende – Lamm Guitar Quartet

Bende Zsolt előadó
Lamm Dávid előadó
Csizi László előadó
BMC - Opus Jazz Club
2024. augusztus 09. (péntek) 20:00
Ár: 3000 Ft

Helyszín:

BMC - Opus Jazz Club
1093 Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 8.

Km.: Bende Zsolt (gitár), Lamm Dávid (gitár), Barcza Horváth József (nagybőgő), 
Csízi László (dob)

A Bende – Lamm Guitar Quartet különlegességét a rendhagyó, két gitárt és ritmusszekciót magába foglaló felálláson túl az egyedi modern jazz hangzás és a különleges repertoár adja. Lüktető, lendületes ritmikájú játékuk, valamint a két szólóhangszer spontán dallamívei hol egybefonódva, hol egymást kiegészítve kalauzolják a hallgatót egy sajátos zenei világba. Műsorukban a nem mindennapi eredeti kompozíciókon kívül olyan kevésbé játszott standardek szerepelnek, mint a Falling Grace, az All Or Nothing At All vagy a Peace.


Bende Zsolt, a Berklee College Of Music egykori ösztöndíjasa már tanulmányai idején is többször turnézott az USA-ban és Európa-szerte. Együttműködött a mai zenészgeneráció olyan jeles képviselőivel, mint Lionel Loueke, Lage Lund, Avishai Cohen és Németh Ferenc. A birminghami, valamint a manchesteri konzervatórium óraadó tanára. Legutóbbi lemeze a Hunnia Records gondozásában jelent meg Cycle of Change címmel.


Lamm Dávid rendkívül sokoldalú jazzgitáros, dalszerző, énekes. Két saját nevén megjelent lemeze mellett – 1st the 1 (...then the other) és Invisible – számos hazai és nemzetközi produkcióban vett részt. 2010 és 2023 között a Snétberger Tehetségközpontban tanított. Olyan kiemelkedő zenészekkel játszott, mint Dés László, Rhoda Scott, Szőke Nikoletta, Csanyi Zoltán, Lattmann Béla, Alegre Corrêa és Boris Gammer. Idén májusban mutatta be legfrissebb zenei anyagát a Müpában, David Friedman és Dés László vendégszereplésével.