Koncert

Botos Veronika (brácsa) és Vida Mónika Ruth (zongora) - "Sem emlék sem varázslat"- “ Muzsikával eljegyezve...”

Botos Veronika előadó
Festetics Palota (Tükörterem)
2020. február 15. (szombat) 19:00
Ár: 3500 Ft, diák, nyugdíjas: 2500 Ft

Helyszín:

Festetics Palota (Tükörterem)
1088 Budapest, VIII. kerület Pollack Mihály tér 3.

Prokofiev: Rómeó és Júlia szvit- részletek
-Introdukció
-Lovagok tánca
-Mercutio


Franck: A-dúr szonáta


Orbán György: Sonata Grande per viola e piano
Chopin: Sonata op. 65.


Vida Mónika Ruth zongoraművész gyermekkora óta a zene szeretetének szenteli életét. Álma, hogy a muzsika öröme és gyógyító ereje mindenkihez eljusson. Fiatal kora ellenére a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett Afrikában, az Egyesült Államokban és több ázsiai országban is. Országos és nemzetközi sikereit követően mindössze 14 éves volt, amikor megnyerte élete első nemzetközi versenyét Szerbiában. Röviddel ezután Kínában debütált a Shanghai-i világkiállításon. Azóta többszörös győztese hazai és nemzetközi zongora, orgona -és kamarazene versenyeknek. Kitüntetéses diplomáját 2016-ban szerezte a Zeneakadémián. Kamarazenei együttesével, a Trio Energico-val is gyakran lép fel itthon és külföldön egyaránt. Legutóbb a Coimbra Zongora Világtalálkozón nyert Liszt-díjat és az Olasz Parlament kitüntetésében részesült kiváló zenei munkásságáért. 2019 őszén Balázs János és Falvai Katalin útmutatásával megkezdte zongora előadóművész mesterképzését is a Zeneakadémia Hallgatójaként, első nagy Hangversenysorozata, a “Sem emlék, sem varázslat” is szintén 2019 szeptemberében vette kezdetét.


Botos Veronika az Operaház Zenekarának szólóbrácsása. 1992-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, ahol Bársony László tanszékvezető növendéke, valamint Devich János, Botvay Károly és Mihály András kamarazenei óráinak hallgatója volt. Ugyanebben az évben megnyerte a Lukács Pál Emlékversenyt.
A brácsa mellett viola d’amore-n is játszik. A Bánk bánban ezen az édes-bús hangú hangszeren hangzik fel Melinda áriájának bevezetője. Felejthetetlen élménye, amikor New Yorkban a színpadon szólaltathatta meg a hangszert, s ehhez Placido Domingo is gratulált.

Március 3-án újra KultúrKedd!
március 3., kedd 00:00-24:00 Március 3-án újra KultúrKedd!

Kedvezményes jegyek csak egy napig a PORT.hu-n!