Koncert

Budapest Bár

Budapest Bár előadó
Pokorny Lia előadó
Bujtor István Szabadtéri Színház
2021. augusztus 27. (péntek) 20:00
Ár: 5900 Ft

Helyszín:

Bujtor István Szabadtéri Színház
8237 Tihany, Tihany, Major utca 65

A tihanyi Belső – tó fölött magasodó Szabadtéri Színpad az egyik legvarázslatosabb helyszín, ahol a Budapest Bár valaha is fellépett. Az egyik kedvenc törzshelyükön már törzsközönséget is üdvözölhetnek minden évben: remek hangulatú, nyáresti koncertjeik mindig népszerűek a közönség körében. Az idén különleges vendéget is meghívott a Budapest Bár erre az alkalomra: a csodálatos és nagyszerű Pokorny Lia itt lép fel először a zenekarral.
Gyere el és érezd jól magad: újra a szabadban, újra önfeledten, személyesen – EGYÜTT! Gyere a családoddal, a barátaiddal, élvezzétek a dalokat, a zenét, a nyári estét – élvezd az életet! Augusztus 27-én gyönyörű környezetben, a Tihanyi Szabadtéri Játékok keretében az új lemez dalaiból és a régi kedvencekből egyaránt válogat a csodálatos Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk, Szűcs Krisztián és Tóth Vera. Vendég: Pokorny Lia.
A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.
A Budapest Bár vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.
A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból.
Örömzene nyitott füleknek!