Koncert

Caligula's Horse | Budapest 2024

Caligula's Horse előadó
Analog Music Hall
2024. május 18. (szombat) 18:30

Helyszín:

Analog Music Hall
1116 Budapest, XI. kerület, Kondorfa utca 6-8.

Az ausztrál progresszív metal banda januárban érkező Charcoal Grace című lemezével turnézik idén tavasszal Európában, Magyarországra május 18-án vágtáznak be, hogy az Analog Music Hallban is bemutassák az új anyagot.


A Caligula’s Horse dinamikusan szárnyaló hangzásukról, bonyolult dallamaikról ismert. A progresszív metal lovasai 2011-ben alapították meg a Caligula’s Horse-t. A zenekar nevét Caligula római császár értékes tulajdonáról, Incitatusról kapta a nevét, a csapat egyik alapítója, Jim Grey ugyanis ókori történelmet és klasszikus nyelveket tanult az egyetemen, innen jött az inspiráció. A kezdetben csak kéttagú, Grey és Sam Vallen alkotta zenekar 2011-ben jelentette meg bemutatkozó lemezét, a kezdeti sikerek után döntöttek úgy, hogy új tagokat keresnek, hogy élőben is előadhassák dalaikat. A zenekar az elmúlt években öt nagylemezt jelentetett meg, most pedig január 26-án érkezik új, Charcoal Grace című anyaguk, amellyel májusban 17 napos európai turnéra indulnak. Az albumot már most 2024 egyik legjobb prog metal albumaként aposztrofálta a Guitar World, a lemezről eddig bemutatott három szám, a The World Breathes With Me, a Golem és a The Stormchaser kapcsán pedig jó eséllyel igazat
adhatunk a magazinnak.


A zenekar korábbi, színes és érzelmes kiadványaikkal megszeretette magát a közönséggel szerte a világon, most pedig ismét a magyar rajongókon lesz a sor május 18-án, az Analog Music Hallban.


A jegyvásárlás január 22-én, 10 órakor indul a www.livenation.hu oldalon.