Koncert

Cataflamingo- 'tilos' EP bemutató // support: Bornemisza, Næz

Cataflamingo előadó
MANYI - Kulturális Műhely
2024. május 31. (péntek) 20:00

Helyszín:

MANYI - Kulturális Műhely
1027 Budapest, Margit krt. 16.

Míg a zenekar gőzerővel dolgozik az új dalokon, rászabadítottuk Bornemisszát a tavalyi év legerősebb hazai rocklemezére hogy keverjen belőle valami ütőset. Sikerült neki, a fiú megint megcsinálta. Az este végén a zenekar eljáttsza kedvenc dalaitokat az albumról, de előbb odaengedjük a professzort a színpadra hogy egy gyilkos set keretein belül mutassa be a 'tilos' című remixlemezünket és ízelítőt adjon saját dalaiból is. Gyertek minél többen és zörgessük meg a Manyit.
A Næz (ejtsd: na ez) nem csupán egy alternatív rock kvintett Budapestről: szokatlan ütemek, kellemes gitárharmóniák és általában mérges fehér lány dalszövegek garantálják a szórakozást és/vagy a lélekszaggatást. Debütáló "Gyötör ez az egész" kislemezük tavaly szeptemberi megjelenése után sem serényednek, jelenleg első nagylemezükön dolgoznak.
Bár zenéjükben meghatározóak az alternatív rock stílusjegyei, céljuk, hogy műfaji korlátok nélkül alkossanak olyan dalokat, amikre elmondhatják: 'Na ez igazán mi vagyunk'.

Bornemisza először hozza színpadra dark pop projektjét, az elmúlt évek felgyülemlett frusztrációit és szorongásait impulzivitásba és kísérletezésbe sűrítve. Most először hangzanak el ezek a dalok a közönség előtt. Egy kényelmetlen önismereti utazás, mentálhigiéniás monodráma, aminek a végére érvén csatlakozik be egy élő tündér majordorci személyében. (szerelmes French pop, experimentál ambient, megmiafasz) (Puhafiu at its natural habitat).

19:00 Næz
20:00 Bornemisza
21:00 Cataflamingo