Koncert

CigányKeddV ~ Oláh Gipsy Beats

Olah Gipsy Beats előadó
Pontoon
2020. július 14. (kedd) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Pontoon
1051 Budapest, V. kerület, Vigadó 1./A kikötő

Az Oláh Gipsy Beats projektet Kovács Antal, a Romano Drom vezetője hívta életre. A formációban a legkiválóbb hazai roma zenekarok képviselőit láthatjuk egyszerre együtt, egy színpadon. Az énekesek: Kovács Antal (Romano Drom), Szilvási István (Szilvási Gipsy Folk Band), Lakatos Béla (Ternipe), Dobi Matild (Ando Drom), Balogh József (Romano Drom) és Tintér Gabriella. Zenéjük egyszerre hagyományos és modern, repertoárjukban a mai napig a kis közösségekben is gyakran játszott ősi dalok mellett a modern nagyvárosi dalok keverednek más országok zenéivel. Az átütő erejű kórus 7 férfi és 2 női tagjának hangzását a hagyományos kanna, kanál, gitár mellett a főként a balkáni zenékből ismert rézfúvósok, akkordion, basszusgitár, dob és percussion hangszerek egészítik ki. A repertoár a négy zenekar slágereiből és az oláh cigányzenei kultúra alapjait képező hagyományos dalokból áll. A műsorban hallható dalokat a Romano Drom vezetője, Kovács Antal hangszerelte. A hét énekes együttes megszólalása, a rézfúvósok, a basszus és erőteljes ritmusok mai modern fúziója egyedi, különleges hangzást ad a produkciónak.


~ A CigányKeddVről ~
Már többször kiderült, hogy a cigány muzsikát nem csak a zenekar hanem ti is szeretitek. Ezért indították koncertsorozatukat, CigányKeddV néven, hogy kéthetente keddenként a legőszintébb, legboldogabb muzsikára mulathassatok, a legjobb cigányzenekarok társaságában!


Mert a cigányzene szép, szívből szóló és lüktető, mint a Pontoon maga.


És persze ne feledjük a velejárókat: a pálinkát, gitárt, tamburát, kanalakat, harmonikát, táncot és persze az elmaradhatatlan bazseválást sem!