Koncert

Deck: Kertai Csenger, Makáry Sebestyén, Mayfly /PIM az A38 Hajón

Online nézhető ONLINE
2020. november 24. (kedd) 20:00

Pozitív gondolatokkal, természetközeli energiával búcsúzik a novembertől a Deck-széria, az online crossover esten kiszakadhatunk a hétköznapokból, hogy frisskötetes szerzők gondolataiban és egy dobbantó zenekar újszerű dallamaiban merüljünk el. A Petőfi Irodalmi Múzeummal közös zenei-irodalmi est online követhető, csatlakozzatok be november 24-én 20 órakor: https://youtu.be/AnJNBDbSu8o 
Makáry Sebestyén első kötetét mutatja be, mely már szerkesztés alatt áll, a FISZ gondozásában jelenik meg. Az ELTE hatodéves tanárszakos hallgatója, az Új forrás munkatársa, mellette fatelepen dolgozik: ez a szellemi bázisa is. Szabadidejében a Dunát, az erdőt, a hegyeket járja. Kertai Csenger verset, prózát ír, nagy hatással volt rá Kierkegaard és József Attila munkássága. Első kötete 2019-ben jelent meg Mindig kivirágzik címmel a Napkút Kiadónál.
Dallamos ritmusok, húzós basszus groove-ok, fekete-fehér billentyűfutamok, szaxofonszólók és gitártémák világába vezényel a Mayfly. Az old-school 70-es évek funk zenéje és a későbbi disco-pop slágerek lendülete, egy édes hip-hop cseresznyével a tetején!
Az esemény vizuális elemeiről DJ Lee n'gum gondoskodik, közreműködik Jaskó Bálint színművész. A program szervező-szerkesztői a SoundCam Productions és Szente Anita, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa.