Koncert

Egri & Pertis Zongoraduó: Ha Dvořák Mesét Mondott Volna

Egri Mónika előadó
Pertis Attila előadó
Berecz András előadó
BMC - Koncertterem
2020. március 22. (vasárnap) 18:00
Ár: 2000 Ft

Helyszín:

BMC - Koncertterem
1093 Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 8.

Csajkovszkij / Rachmaninov: Csipkerózsika - Keringő, op. 66A
Ravel: Lúdanyó meséi - részletek: Csipkerózsika pavane-ja, Csúnyácska, a pagodák császárnője, A szépség és a szörnyeteg párbeszéde
Dvořák: Walpurgis-éj (Boszorkányszombat), op. 68, No. 3
Dvořák: Legenda, op. 59, No. 2
Rimszkij-Korszakov: Hópehelyke-szvit - részletek: Madarak tánca, Berengyej cár felvonulása, Bohócok tánca


Weiner Leó: Tündérek tánca, op.10 - Vörösmarty Csongor és Tünde c. művéhez írt kísérőzenéből
Bartók Béla: Este a székelyeknél
Weiner Leó: Három magyar népi tánc - 1. Lakodalmas, 2. Incselkedő, 3. Rókatánc


A mesemondás varázslatos és zeneileg is kimeríthetetlen világába kalauzolja hallgatóit az Egri & Pertis Zongoraduó Áthallások címet viselő koncertsorozatának harmadik estje Ha Dvořák mesét mondott volna… címmel. Lehet-e mesélni szavak nélkül? Mitől válik "meséssé" egy zenemű és mi a szerepe ebben az előadónak? Izgalmas kérdésekre izgalmas válaszokat kap majd a közönség 2020 március 22-én a BMC-ben.


A klasszikus zongoramuzsika és a társművészetek kapcsolatát bemutató ciklus újabb fejezete a mesékkel és a mesemondással foglalkozik és olyan nagy zenei „mesemondókkal“ közelíti meg a témát, mint például Csajkovszkij, Ravel, Rimszkij-Korszakov és Weiner Leó, rávilágítva a műmese, a népmese és a zene kölcsönhatásaira. A koncerten felcsendülő zeneművek tételei közé fonva "igazi" mesék is elhangzanak majd a Kossuth-díjas Berecz András tolmácsolásában. A népszerű ének- és mesemondó – a sorozat hagyományát követve – rövid beszélgetés keretében nyújt betekintést a mesélés titkaiba, sőt az est végén a közönséget sem hagyja tétlenül!


ÁTHALLÁSOK 3.