Koncert

Egy szelet Bécs - Korcsolán Orsolya (hegedű), Sugár Nátán (zongora), Sugár Gergely (kürt)

Sugár Gergely előadó
Sugár Nátán előadó
BMC - Koncertterem
2022. május 22. (vasárnap) 19:00
Ár: elővét: 3200 Ft

Helyszín:

BMC - Koncertterem
1093 Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 8.

Mozart: F-Dúr zongoraszonáta, K. 332
Mozart: Trió hegedűre, kürtre és zongorára, K. 407 (kvintett)
Liszt: Vallée d’Obermann (Obermann völgye)
Paganini: Cantabile
Sulzer: Sarabande
Chajes: A hászid
Korngold: Sok hűhó semmiért- szvit a kisérőzenéből hegedűre és zongorára, op. 11


Egy szelet Bécs - A Kohlmarkttól a Seitenstettengasséig; kamarazenei séta a Császárváros szívében, az ott élő, kitűnő művészcsalád előadásában.


A zenei kultúrséta része, hogy Sugár Gergely érdekes történeteket oszt meg majd a hallgatósággal a szerzők bécsi életéből.
Mozart Bécsben két lakás albérlője, és tizenhárom lakás főbérlője volt. Sosem lakott tíz perc sétánál messzebb a mai Stadttempel zsinagógától. Fura módon az F-dúr zongora szonáta komponálásakor valószínűleg a Kohlmarkt 7-es szám alatt lakott, ahol néhány évvel később, erről mit sem sejtve szemtanúk beszámolója szerint Beethoven és Schubert hanyagul sétált el egymás mellett, észre sem véve a másikat. Schubert tovább andalgott a Tuchlauben felé (ma nagyszerű fagyizó), és áhítattal tért be a Stadttempel zsinagógába (Seitenstettengasse) mert ott énekelt a csodálatos kántor Salomon Sulzer. Miyen kicsi ez a Világ! -
A koncert programja ezt a pár száz méteres sétát teszi meg a hallgatókkal. Picit talán többet is…
A kamarazene rajongói, és akik szeretik, hogy a zeneművek születéséről, vagy a szerzőkről is szó esik a koncerten, imádni fogják ezt a hangversenyt!