Koncert

Első Magyar Karantén-színház // Tizenkét szék lemezbemutató

Láng Annamária színész
Hegedűs D. Géza színész
Rába Roland színész
Vecsei H. Miklós színész
Ratkóczi Huba zenész, zeneszerző
Porteleki Áron zenész
Mózes Zoltán zenész
Hegyi Áron zenész
Závada Péter szövegíró
ONLINE
2020. március 27. (péntek) 19:00

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

Az Első Magyar Karantén-színház bemutatja: Ilf/ Petrov - Ratkóczi/ Závada/ Vecsei: Tizenkét szék Spotifyon!
Koncertszínház otthonról: március 18-tól 12 dalbemutató a TRIP produkciója nyomán.


Zeneszerző: Ratkóczi Huba
Szövegíró: Závada Péter
Színészek: Láng Annamária, Hegedűs D. Géza, Rába Roland, Vecsei H. Miklós
Ilfpetrov zenekar: Bodóczy Zoltán, Ratkóczi Huba, Porteleki Áron, Kolozsi Péter, Oláh Bence Attila, Mózes Zoltán, Hegyi Áron


// Így tudod támogatni a TRIP-et a JEGYx1 adomány gyűjtésére kifejlesztett funkciójával: az események jegyvásárlási felületén tedd a 100 forintos jegyet a Kosaradba, kattints a Vásárlás gombra, majd a megjelenő Összesítő oldalon írj be egy tetszőleges összeget az Adomány hozzáadása mezőbe, majd érvényesítsd. Az így megadott adomány hozzáadódik a végösszeghez.


Az előadásról:
Magács László rendező, színházi producer, a TRIP hajó alapítója új vállalkozásaként egy elfeledett orosz kincset fedez fel újra – szó szerint és átvitt értelemben is. Ilja Ilf és Jevgenyij Petrov szovjet-orosz írók Tizenkét szék című szatirikus regénye egy pofátlanul mulatságos kincsvadászatról feltehetőleg a magyar Rejtő Jenőt is megihlette, mégis kevesen ismerik itthon. Magács társai a kalandban Závada Péter író, Ratkóczi Huba zeneszerző, valamint Láng Annamária, Hegedűs D. Géza, Rába Roland és Vecsei H. Miklós színészek; utóbbi íróként és dramaturgként is részt vesz az alkotásban.
Az alkotók a műfaj tekintetében is vállaltan kísérleteznek: céljuk, hogy a szöveg és a zene elválaszthatatlan egységgé olvadjon össze egy sajátos koncertszínházi előadásban: a zenéről a játszó színészek és muzsikusok gondoskodnak, akik fel is vették az Ilfpetrov zenekar nevet. A dalszövegeket Závada Péter, a zenét Ratkóczi Huba írta.


Klavgyija Ivanovna nem számított infarktusra. Ám amikor mégis kopogtat a vég, az öreg Madame (Láng Annamária) megvallja vejének, Ippolit Matvejevicsnek (Hegedűs D. Géza), hogy a családi briliánsokat egy régi ülőgarnitúra 12 székének egyikébe rejtette a szovjethatalom elől. Ippolit a székek nyomába ered, miközben szemei előtt a hajdani szép napok lebegnek, amikor még nemesi marsallként masírozott a cár oldalán. Ám az utcákon már épül a szocializmus – ha más nagyon nem is -; és a kincs szaga Ippolithoz vonzza a vállalkozó szellemű papot, Fjodor atyát (Rába Roland) és a jóképű szélhámost, Osztap Bendert (Vecsei H. Miklós). A hajsza 12, nyomokban oroszos dalban bomlik ki.