Koncert

Fekete Pont | Pink Dragon | BHC | Mervom

Terem
2023. június 24. (szombat) 17:00

Helyszín:

Terem
1037 Budapest, Bogdáni út 1


A Mervom egy szimfonikus elemekkel átszőtt power metál zenekar, jelenlegi formáját 2022-ben nyerte el. Előszeretettel ötvözi a a technikai elemeket és dinamikusságot a lírikus női és erőteljes férfi vokállal. Zenéjükre jellemző a misztikum, illetve a gondolatok cenzúrázatlan megnyilvánulása, így kaparva fel a manapság elhallgatott, de annál fontosabb társadalmi és személyes problémákat. „Nuclear Creation” névre hallgató lemezük 2023 májusától lesz hallható.



19:00 - BHC zenekar - Boogiemen Hardcore Clowns
Műfaji besorolásuk minden akaratuk ellenére Groove metal, bár a Lakossági Hardcore jobban hangzik. Zenéjükben kegyetlen őszinteséggel fogalmazzák meg társadalomkritikus és tartalmas mondanivalójukat, sok esetben élét veszik némi szarkasztikus felhanggal. Azoknak ajánlják, aki egy kicsit is szeretik a metált, a punkot, és a hardcore-t.



20:00 - FEKETE PONT
A Fekete Pont egy szókimondó, a punk rock eredeti életérzéséből fakadó banda. Szövegeik társadalmi jelenségekről szólnak, melyet velős filozófiáikkal egészítenek ki. Koncertjeiken állandóan forró a hangulat, képesek a legkisebb helyen is Aréna érzést varázsolni. Kezdetben feldolgozásokkal koncerteztek, ám közben folyamatosan írták a számaikat, melynek eredményeképp 2022 áprilisában kiadták első kislemezüket KONTEÓ címmel, melyet azóta négy másik követett. A VIHAR felkerült a Hallgass Hazait Spotify listára is.



21:00 - PINK DRAGON
A budapesti Pink Dragon zenekart Jónás Adrienn énekes-dalszövegíró és Triesz László gitáros-zeneszerző alapította. 2021 év végén Fűzvölgyi Zsolt csatlakozott a formációhoz basszusgitáros fronton, nem sokkal később pedig Gazsó Krisztián dobossal lett teljes a csapat. Sokfelől inspirálódnak, elsősorban a 80-as évek klasszikus rock zenéje volt rájuk nagy hatással, amit dalaikban igyekeznek modern metál, illetve hard rock elemekkel vegyíteni.