Koncert

Felső Tízezer akusztikus koncert

Felső Tízezer előadó
Marczibányi Téri Művelődési Központ
2024. február 11. (vasárnap) 19:00
Ár: 3800 Ft

Helyszín:

Marczibányi Téri Művelődési Központ
1022 Budapest, II. kerület, Marczibányi tér 5/a.

A Makers’ Market design vásár második szülinapi bulija keretében lép fel a Felső Tízezer akusztikus formációja február 11-én 19.00 órai kezdettel a Marczin.
A sodró gitárzenéjéről, nagyívű refrénjeiről és szeretetteljesen cinikus szövegeiről ismert Felső Tízezer 2015 óta létezik, azóta pedig már négy lemezük jelent meg. A powerpop és az alternatív zene hagyományait ötvöző zenekar szoros kapcsolatot ápol a DIY/csináld magad-mozgalommal is, ami tetten érhető videóklipjeikben, kiadványaikban és koncertjeiken egyaránt. A zenekar 2022-ben bemutatta Elkerülhetetlen című negyedik albumát. Ezen az estén a kedvenc dalok akusztikus hangszerelésben szólalnak meg.

A Felső Tízezer első nagylemeze 2015-ben jelent meg minden előzmény nélkül Normális élet címmel. A következő évben Hip-hip-hurrá című dalukkal bejutottak az Index dalversenyének döntőjébe.

2018-ban megjelent második nagylemeze Majd lesz valahogy címmel, 2019 tavaszán pedig a Record Store Day-en újabb kislemez debütált, ami az Utálom a zenét címet kapta. Az elmúlt években a Felső Tízezer folyamatosan alkot és koncertezik, forgatott 7 videóklipet, állandó szereplői a budapesti klubéletnek, vidéki koncertjeiken megfoghatóan növekszik közönségük, és a hazai fesztiválok legjaván is fellépnek.

2020. március 31-én jelent meg a Felső Tízezer harmadik nagylemeze, amely A bonyolult világ címet viseli. A lemezbemutató koncertre az A38 Hajón került sor, a pandémiás helyzet miatt szeptemberben. A zenekar 2020 őszére érte el jelenlegi, végleges felállását Both Márton és Kelecsényi Donát belépésével.
2022. március 3-án megjelent a zenekar negyedik albuma, amely az Elkerülhetetlen címet kapta. Ezen a lemezen kapott helyet a korábban már megjelent Az ilyen emberek mint én, illetve az Ajtók záródnak is. A lemez első helyen nyitott a hónapban a Spotify New Music Friday Hungary listáján.