Koncert

Fischer Annie emékkoncert

Devich Gergely előadó
Balogh Ádám előadó
Óbudai Társaskör
2022. június 29. (szerda) 19:00
Ár: 2200 Ft, senior és diákjegy: 1100 Ft

Helyszín:

Óbudai Társaskör
1036 Budapest, III. kerület, Kiskorona utca 7.

Km.: Devich Gergely (gordonka), Balogh Ádám (zongora); műsorvezető: Dr. Székely György


Beethoven: C-dúr cselló-zongora szonáta, op. 102, No. 1
Ravel: Gaspard de la Nuit
Debussy: Cselló-zongora szonáta, L. 135


Fischer Annie-ösztöndíjasok koncertje


Balogh Ádám 1997-ben született Pécsett. Országos versenyek díjnyertese. 2010-ben a Budapesti Fesztiválzenekarral debütálhatott, Fischer Iván vezényletével. Azóta szerepelt többek között a Berlini Konzerthaus zenekarával, a Concerto Budapesttel, a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Pannon Filharmonikusokkal, az Óbudai Danubia Zenekarral, a Liszt Ferenc Kamarazenekarral is. Fellépett már Európa, Amerika és Ázsia koncerttermeiben is. 12 évesen felvételt nyert a Zeneakadémia Kivételes Tehetségek Osztályába, ahol Némethy Attila és Eckhardt Gábor voltak tanárai.


Számos nemzetközi versenyen szerepelt sikerrel. Az ausztriai Takacs Jenő, a Budapesti Chopin, a milánó-i PianoTalents, a zágrábi Young Virtuoso, a hágai The Hague, a New York-i NYCA Worldwide Debut, az izraeli Tel Hai Concerto Competition nemzetközi versenyek díjnyertese. Az New York-i IKIF fesztivál versenyén második díjat nyert el, az egyik legrangosabb, Texasban megrendezett zongoraverseny, a Cliburn Junior kategóriájában pedig különdíjjal gazdagodhatott. A 2019-es Bartók Világverseny második díjasa. A Sydney nemzetközi zongoraverseny 5. helyezettje.


2017-ben Junior Prima díjjal jutalmazták, illetve elnyerte Pécs város első Ifjúsági Tüke díját. Cziffra tehetség-díjas.
2018-tól felvételt nyert Arie Vardi osztályába Hannoverbe, ahol jelenleg folytatja tanulmányait. 2019-ben, 2020-ban és 2022-ben Fischer Annie ösztöndíjban részesült.


Devich Gergely 23 éves, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem diákja, Mező László és Varga István növendéke. Kamarazene tanárai: Gulyás Márta, Kováts Péter és Perényi Miklós. Számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja. Fellépett már szólistaként Kocsis Zoltán, Kobajasi Kenicsiro, Vásáry Tamás, Keller András és Fischer Iván vezénylete alatt, gordonkázott Kocsis Zoltán, Nicolas Altstaedt, Maxim Vengerov, Maxim Rysanov, Várjon Dénes, Balázs János, Vígh Andrea partnereként. Játszott a megújult Zeneakadémia megnyitó gálaestjén és a Budapesti Fesztiválzenekar 30 éves jubileumi koncertjén. Részt vett Fenyő László, Adrian Brendel, Várdai István, Oleg Kogan, Gustav Rivinius, Reinhard Latzko, Lluis Claret, Pauk György és Marko Ylönen mesterkurzusain. 2014-ben ő képviselte Magyarországot az Ifjú Zenészek Eurovíziós Versenyén Kölnben, ahol III. díjat kapott, ez minden idők legjobb magyar szereplése. Sikereit Junior Prima-díjjal és Cziffra Tehetség-díjjal ismerték el. 2015-ben és 2018-ban önálló estje volt a Zeneakadémián és már megjelent első hanglemeze a Hungarotonnál. Szólistaként játszott a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Concerto Budapesttel, a MÁV Szimfonikusokkal, a Marosvásárhelyi Filharmóniával, valamint a Mendelssohn, az Anima Musicae és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral is. 2019-ben vonósnégyesével, a Korossy kvartettel I. díjat nyert az Országos Weiner Leó Kamarazenei Versenyen.