Koncert

Flamenco de Mil Colores

Böröcz Petra előadó
Illés János előadó
György Andrea előadó
B32 Galéria és Kultúrtér
2022. május 06. (péntek) 19:00

Helyszín:

B32 Galéria és Kultúrtér
1111 Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 32.

A flamenco egy olyan univerzális nyelv és játéktér, ahol a tradíció diktálta alapvető játékszabályok mentén nagy egyéni és művészi szabadsággal kapcsolódhatnak egymáshoz emberek, stílusok, hangszerek, gondolatok, érzések, világnézetek. A műfaj az ének - gitár - tánc "ősi" hármasára épül. A Flamenco de Mil Colores új felállásában György Andrea hegedűjátékát hívják párbeszédbe Böröcz Petra mozdulatai, ritmusjátékai, Jorge Diez Aragón autentikus flamenco énekei, Illés János érzékeny és virtuóz gitárjátéka, valamint Bózsa Anikó tapskísérete.

A zenei szövet és a hozzá kapcsolódó tánc a flamenco szilaj lüktetéséből, sodró ritmusaiból indul ki, a tradíció alapján épül, mégis mai, egyéni hangzásvilágú, érzékeny, szépségekkel és meglepetésekkel átszőtt élményt nyújt. Különleges, mert távolról érkezik, mégis ismerős, mert itt születik és formálódik.
A Flamenco de Mil Colores műsora utazásra hív az andalúz égbolt alatt, ahol feltűnik Cádiz napfényes óceánpartja, Granada mór jegyeket viselő erődítménye, Sevilla csodákkal kecsegtető kertjei. A flamenco est felemelő, máskor mélybe rántó érzelmektől, méltóságtól, eleganciától és virtuozitástól zsongó világa vonja körébe a nézőt.

Böröcz Petra - tánc
Jorge Diez Aragón - ének, cajón
Illés János - gitár
György Andrea - hegedű
Bózsa Anikó - taps