Koncert

Floex and Robot Josef (CZ), Ohnody

Elmarad
Floex előadó
A38 Hajó (Kiállítótér)
2020. április 20. (hétfő) 19:30
Ár: 2500 Ft, elővét: 2000 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Kiállítótér)
1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

2020-at írunk. Csak idő kérdése volt, mikor szólal meg először az A38 Hajón olyan hangszer, amelyen nem ember játszik: április 20-án a klub történetében először egy robotdobos is színpadra áll a prágai producer, Floex zenekarának tagjaként.


Floex, azaz Tomáš Dvořák az elektronikus és akusztikus hangzások vegyítésének a mestere. Zenéivel különleges univerzumot alkot, a két pólus közti ellentét feszültségére játszik rá. A cseh klarinétos, zeneszerző és producer művészneve a „float” és „experiment” szavakból született, különféle zenei projektekkel kísérletezik, többek közt zenét szerez videójátékokhoz.


Tíz éve jelent meg az Amanita Design legendás Machinarium kalandjátéka Floex zenéjével, melynek kulcsfigurája Josef, a robot. A point-and-click stílusú játékban Josef különféle feladványokat old meg a növények és robotok lakta bolygón. A jubileumot ezzel a különleges robot-dobos felállással ünneplik, elhangzanak az októberben megjelent Machinarium Remixed trackjei, valamint az Angel Awarddal jutalmazott A Portrait of John Doe dalai, melyet Floex a brit zongorista Tom Hodge-dzsal szerzett.


A nem mindennapi koncert előtt OHNODY alapozza meg a hangulatot. A számos kollaborációból ismert Hegyi Dóri szólóprodukciója, ami az első dalok óta sokak tetszését elnyerte. Várva várt debütalbuma év elején jelent meg, ennek dalai képezik majd az áprilisi műsor gerincét is.


Hegyi Dóri több közreműködést és vendégéneklést követően nem olyan régen szólóprojektjével jelentkezett. A Water című debütdal után hamarosan érkezett is a Nude című koncept EP, ami az emberek közötti érzelmi, romantikus és szexuális feszültségeket fejtegeti. A dalokban a Dóritól már megszokott puha melankóliával átitatott szövegvilág kerül előtérbe, minimál elektronikus alapokra helyezett alternatív indie köntösbe bújtatva. Nem sokat várt Dóri és a tavaszt első magyar nyelvű dalának megjelenésével zárta. A Hideg az emlékeken való rágódásról szól, a múltat szimbolizálja, ami bármikor bekúszhat a gondolatainkba.
Az A38 Kiállítótérben Dóri teljes zenekaros felállásban érkezik.