Koncert

Gabó Acoustique a Nehru Parton

Gabó Acoustique előadó
PaviloN
2020. július 19. (vasárnap) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

PaviloN
1093 Budapest, IX. kerület, Nehru part

Július 19-én Vasárnap, első alkalommal lesz a PaviloN vendége a Gabó Acoustique duó.


A Gabó Acoustique duója 2014 nyarán jött létre és mint misszió azt a célt tűzte ki, hogy a fekete zene legjobbjait oszthassa meg a magyar közönséggel, kezdve az R&B-től, egészen a Neo-Soul-on át az Acid-Jazz műfajáig.


A duó énekese Jónás Gabriella, Gabó, aki a magyarországi hip-hop zenei közegben tett több, mint 50 közreműködésével a háta mögött vált ismertté. Készültek közös dalok többek között az Animal Cannibalsel, Deegóval (Pilvaker), Menthával (Hősök), Pixával és Háborgató Maszkurával is. Külföldi előadók előzenekaraként is énekelt már, így Method Man&Redman és Xzibit előtt. A Harót Balázs alapította Glamorous Company állandó énekese, és olyan neves magyar előadók mögött is vokálozott már, mint Csézy, Takáts Nikolas, Szabó Ádám az Ocho Macho, vagy az 50 éves Táncdalfesztivál sztárfellépői.


A duó zongoristája Horváth Albert jazz-zongorista, aki a Zeneakadémia jazz tanszakának hallgatója. Fiatalkora ellenére olyan kiemelkedő muzsikusokkal volt lehetősége együtt zenélni, mint Balázs Elemér , Lakatos “Pecek” Krisztián, Horváth “Pluto”József, vagy Nági a A Dal idei döntőse. Több országos Jazz-verseny dobogósa, idén pedig Az Év Fiatal Jazz-zenésze díjat vitte el abszolút győztesként.