Koncert

Gaby Moreno - ELMARAD!

Elmarad
Gaby Moreno előadó
MOM Kulturális Központ - MOMKult
2022. október 09. (vasárnap) 20:00
Ár: 3900, 4900, 5900, 7900, 9900 Ft

Helyszín:

MOM Kulturális Központ - MOMKult
1123 Budapest, XII. kerület, Csörsz utca 18.

Gaby Moreno a guatemalai származású multiinstrumentalista, szerző, énekes, először 2007-ban figyeltek fel, mikor első és eddig egyetlen latin-amerikai előadóként megnyerte a rangos amerikai John Lennon Dalszerző versenyt.
A következő évben kiadott debütáló albumával már a kritikusok és a közönség egyik kedvencévé vált. A középiskolai tanulmányai óta Los Angeles-ben élő Gaby Moreno hangját és tehetségét egyenesen Norah Joneshoz és Tori Amoshoz hasonlították. Nem volt kétséges, hogy fényes karrier előtt áll, amire nem cáfolt rá.
Gaby Moreno zenéjében egyaránt jelen van a latin-amerikai hagyomány, a mariachitól a bosa nován át a latin popig, valamint az észak-amerikai zenei örökség a blues, a jazz, a R&B és a soul. Ez a finom szövésű zenei minta és a kliséktől mentes dalszövegek a teszik összetéveszthetetlenné Gaby Moreno személyes és érzékeny, spanyol és angol nyelvű dalait, amit eddig öt album dokumentál.


2018-ban jelent meg, az „Év legjobb latin lemeze” kategóriában Grammy-díjra jelölt albuma az Illusón. A 13, többségében Moreno szerzeményt, szalagra rögzítve és vintage mikrofonokkal, számítógépes utómunkák nélkül, szinte egyszerre játszottak fel. A világkörüli turné koncertjeinek gerincét természetesen az új dalok adják.