Koncert

Góbé // Akvárium Klub I Vendég: Ethno Hungary

Ethno Hungary előadó
Góbé zenekar előadó
Akvárium Klub
2024. május 17. (péntek) 19:00

Helyszín:

Akvárium Klub
1051 Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 12

Ethno Hungary: 19:30
Góbé: 21:00


Góbé:
Magyar népdalokat játszanak, olykor vegyítve a környező népek zenéjével, de megtartva őket a saját tempójukban, stílusukban – dalonként más-más modern műfajba csomagolva. Különleges, akusztikus hangszereik technikai határait feszegetve hoztak létre újszerű, de etnikus hangképeket. Rock, blues, dubstep, reggae, d'n'b, metal, jazz, pop, hiphop, és ami eszükbe jut – a zene univerzális nyelvén, a stílusok dialektusában beszélnek. Voltaképpen egy olyan “népi popzenét”, alkottak, amely amellett, hogy szórakoztató és kortárs, megőrzi tradicionális ízeit.

Ezúttal Oscar Beerten is velük lesz a színpadon, akivel tavaly megjelent egy közös daluk Rebeka címmel, de a koncertig készülnek új meglepetéssel.


Az ETHNO HUNGARY egy egyszeri és megismételhetetlen zenekar: évről évre tíz-tizenöt különböző országból gyűlik össze nagyjából húsz zenész, hogy egyedülálló hangszereléssel, erre az alkalomra írt népzenei alapú dalokkal mutassák be saját zenekultúrájukat. Idén harmadik alkalommal érkeznek népzenészek a világ minden tájáról, hogy egy balatoni alkotótáborban (Babel Camp) mindössze egy hét alatt életre hívjanak egy lenyűgözően sokszínű és soknyelvű világzenei programot. A kultúrák közti kíváncsiság, elfogadás és együttműködés az Ethno legfőbb lényege és célja, az intenzív és elsöprő erejű koncert mindenkit elvarázsol, táncra perdít!