Koncert

GranCanada ~ Pontoon

GranCanada előadó
Pontoon
2022. július 09. (szombat) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Pontoon
1051 Budapest, V. kerület, Vigadó 1./A kikötő

A GranCanada egy 2018 végén alakult alternatív R&B zenekar. Öt fős felállásában a dob, basszus, gitár alap hármason túl trombita kap helyet, a hangszerelésre pedig a soul lágyságát néhol a hip-hop keménységével ötvöző ének teszi fel a koronát. Zenéjükben törekednek a hibrid megszólalásra, billentyű és elektromos dobhangok emelik el az akusztikus zenekari hangzástól koncertjeiket, így táncoltatják meg az elektronikus zenéhez hasonlóan a közönséget.

Felléptek már az A38 Hajó nagytermében, több alkalommal a Pontoonon és a Dürer Kertben, előzenekarként bizonyíthattak az Akvárium kis- és nagyhalljában, az Ethnofil illetve a Follow the Flow előtt. 2021-ben turnéztak vidéken a Lóci Játszikkal, valamint ebben az évben jelent meg első, Fénytörés című nagylemezük. Több fesztiválon is megfordultak, de játszottak az Azahriah és a Freakin’ Disco önálló koncertjén is előzenekarként.

Novemberben ünnepelték 3. születésnapjukat az Instant falai között, egy különleges, 10 főre hangszerelt születésnapi koncerttel.
Idén további dalokkal jelentkezik a zenekar, év közben egy kislemezt, 2023 elején pedig a Hangfoglaló Program által támogatott második nagylemezüket jelentetnek meg, amit a korábban már említett hibrid hangzás fog fémjelezni.
A tavaszt a Budapest Park és a Belfeszt nagyszínpadán zárták.