Koncert

Grecsó-Hrutka Tandem: Első évre fecske (Müpa Special)

Hrutka Róbert előadó
Szabó Árpád előadó
Vecsei H. Miklós színész
Nádor Dávid előadó
Müpa (Fesztivál Színház)
2022. január 24. (hétfő) 20:00 - 22:00
Ár: 2500, 3200 Ft

Helyszín:

Müpa (Fesztivál Színház)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

km.: Fehérvári Attila (basszusgitár), Nádor Dávid (ütőhangszerek), Szabó Árpád (hegedű)
Vendég: Vecsei H. Miklós (színművész


A Grecsó-Hrutka Tandem Első évre fecske című műsora egy lemezbemutatós, mesélős est. Több mint egy koncert, és személyesebb, mint egy klasszikus színházi vagy irodalmi est.


Erre az alkalomra az alkotópáros számos, csak itt a Müpában hallható meglepetéssel készül. A TANDEM zenekarrá egészül ki, hogy lebegtessen a hangzás, de a szívmelengető énekelt verseken túl megmarad a személyesség is: megrázó, felemelő és könnyed családi történetek szólítják meg egymást és generálják a dalokat. Mint egy olyan családi asztalnál, ahol három-négy generáció élvezi az együttlét örömét, és a régi adomák után dalt kíván a szív.
Az Első évre fecske így csempészi be a télbe a tavaszt - egy olyan kiváló énekes-dalszerzővel, mint Hrutka Róbert, aki színészlemezek tucatjai és lélekemelő filmzenék után most akusztikus, játékosan rusztikus, mégis érett oldalát mutatja meg, és a mai középgeneráció kiemelkedő írójával, Grecsó Krisztiánnal, aki évtizedek után talált vissza az énekelt darabok segítségével a vershez, ám ettől még ezen az estén nem lesz hűtlen kedves formájához, a meséléshez sem.