Koncert

Hangok közt – LIVE - Bolcsó Bálint

Bolcsó Bálint előadó
Kolonits Klára előadó
Ördögkatlan Fesztivál (Zene Háza - Hangtemplom)
2024. augusztus 02. (péntek) 11:00

Ez az esemény a kortárs zene legdinamikusabban fejlődő ágát vizsgálja meg: az elektronikus zenét. Az eszközök szélsebes fejlődése által a lehetőségek ebben a műfajban beláthatatlanok. Mára az élő elektronika ugyanolyan komplex hatásúvá vált, mint a hangszerjáték, csak az „egy ember - egy hangszer" egyenlet átváltott „egy ember - komplett zenekar"-ra. Az ebben rejlő lehetőségekről, a közönség bevonásával a házigazdák (Dargay Marcell és Dinyés Dániel) fognak beszélgetni a hazai színtér két kimagaslóan izgalmas alkotójával, Bali Jánossal és Bolcsó Bálinttal. Rengeteg felfedezés és zene vár mindenkire.


Ez a koncert Bolcsó Bálint zeneszerzőről fog szólni, aki a hazai élő elektronika szcéna egyik legelismertebb és legizgalmasabb alakja. Saját maga által kifejlesztett játékmódon mára az élő elektronika a kezében hangszerré vált. Bolcsó nem csak saját darabjaibanhasználja ezeket a technikákat, hanem más kortársaknál, de klasszikus zeneszerzők darabjainak átiratánál is. Erre is fogunk példát mutatni, amikor három klasszikus dalt megmutatunk eredeti, majd Bálint által „átírt változatban". Ebben lesz segítségünkre Kolonits Klára énekes és Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész. Mindezek után pedig megismerkedhetünk Bolcsó saját kompozícióival is. Így lesz lehetőségünk megismerkedni
Bolcsó eszközeivel, módszereivel és elmerülni abban, hogy a technika fejlődése milyen hatással van ma a kortárs zenére. A koncertet Dargay Marcell és Dinyés Dániel moderálja.


Közreműködők:
Bolcsó Bálint - elektronika
Kolonits Klára - ének
Razvaljajeva Anasztázia- hárfa
Házigazda, moderátor: Dargay Marcell és Dinyés Dániel