Koncert

Harmónia Jazzműhely: ALL WOMEN-ALL STARS

Budapest Jazz Club
2024. április 07. (vasárnap) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Budapest Jazz Club
1136 Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő utca 7.

VASÁRNAP!!! SUNDAY!!!
Elmúltak azok az idők, amikor a jazzben a zongoristák és énekesek kivételével csak férfiak villoghattak. Terri Lyne, Carrington, Esperanza Spalding, Anat Cohen, Yazz Ahmed vagy Annie Whitehead korában épp ideje, hogy a magyar hangszeres női zenészek is kiálljanak a porondra. Ez az este erről szól. Ebben, a sok szempontból úttörő vállalkozásban a következő művészek vesznek részt, melyet Jákli Zsófi szervezett meg kérésünkre:
A szaxofonos Fehér Melissza jelenleg a Bartók Béla konzervatóriumban tanul, de felvételt nyert a Snétberger Zenei Tehetség Központba is. Jelenleg a Sharp 5 szaxofonosa.

A zongorista Felszegi Dalma klasszikus tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte, ahol megismerkedett a jazzel is. Szabadúszóként színházakban dolgozik. Egyik legfontosabb mérföldköve színházi életében a Madách Színház műsorán lévő Six koncertmusical, melyben a zongora mellől vezeti az előadást.

A basszusgitáros Jákli Zsófia a tavalyi AVL-Érdi Jazzfesztiválon az énekes Majercsik Lilivel társvezetője volt az egyik legkedveltebb zenekarnak, amely aztán az idén a Budapest Jazz Clubban tomboló sikert aratott.

A dobos Joubert Flóra komoly és megérdemelt tekintélynek örvend már a szakmában a Nagy János Trió és a Vázsonyi Quartet tagjaként is.

A gitáros Klenner Sziszi műfajilag mindenevő, de néhány éve már egyre inkább a jazz foglalkoztatja.
Izgalmas este lesz!