Koncert

Harmónia Jazzműhely: Kanizsa Gina - Vocalese

Kanizsa Georgina előadó
Cseke Gábor előadó
Csizi László előadó
Budapest Jazz Club
2024. április 05. (péntek) 20:00

Helyszín:

Budapest Jazz Club
1136 Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő utca 7.

A “vocalese” vagyis vokalizálás szó jelentése új tartalmat kapott a jazz világában az ötvenes évek első felében, amikor elsőként az énekes Eddie Jefferson írt szövegeket eredetileg improvizált hangszeres szólókra, amelyeket le is énekelt. Az ő nyomdokaiban haladt aztán még nagyobb sikerrel King Pleasure, Annie Ross, majd a Lambert Hendricks & Ross vokál trió és a Manhattan Transfer is.
Ilyen fába vágja ezzel a fejszéjét a roppant sokoldalú, gyönyörű hangú énekesnő és dalszerző, KANIZSA GEORGINA, akit a nagyközönség leginkább a 2017-es Eurovíziós dalfesztiválról ismerhet, ahol A Dal Felfedezettje díjat nyerte el és a döntőbe jutott a "Fall Like Rain" című dallal. 2012 óta tagja a hatszoros nemzetközi versenygyőztes Jazzation énekegyüttesnek. Tehetségére felfigyelt a londoni 606 Club tulajdonosa is és az idén Gina elsöprő sikerrel debütált a legendás létesítmény pódiumán.
Zongorán a nagyszerű komponista-hangszerelő Cseke Gábor, bőgőn Sárkány Sándor és dobon Csízi László teljesíti ki ezt a merész produkciót.