Koncert

Harmónia Jazzműhely: Pintér Zoltán & Fekete-Kovács Kornél Quartet

Budapest Jazz Club
2024. szeptember 20. (péntek) 20:00

Helyszín:

Budapest Jazz Club
1136 Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő utca 7.

A kiváló zongorista, PINTÉR ZOLTÁN már háromévesen zongorázni tanult. Számos klasszikus és jazz versenyen ért el kiváló eredményeket. Keze alatt első sorban a tradicionális standard jazz kompozíciók csendülnek fel, de a jazz rock és latin zenében is feltalálja magát.
A trombitás FEKETE-KOVÁCS KORNÉL a magyar jazzvilág egyik Kulcsfigurája, aki amellett, hogy hangszerének mestere, kiváló komponista és hangszerelő. Kiváló szerzeményeit és hangszerelését a zenekaraival fellépő amerikai sztárok (Dave Liebman, Johnny Griffin, Wallace Roney) is igen nagyra tartják. A legnépszerűbb magyar internetes jazz-portál olvasói és kritikusai is őt választották az év trombitásának, zeneszerzőjének és hangszerelőjének.
A bőgős ORBÁN GYÖRGY az ország egyik legkeresettebb zenésze hangszerén. Lendületes, virtuóz, lehengerlő muzsikus, számtalan együttesben játszik. Hangszerén a Jazz.hu kritikusai őt választották az első helyre, míg a Coltrane Legacy a kis-zenekarok versenyén lett első.
BALÁZS ELEMÉR dobosként és zeneszerzőként immár másfél évtizede meghatározó alakja a magyar jazzéletnek, s 1995 óta zenekarvezetőként is működik, az ország egyik legsikeresebb zenekarát vezeti. A Jazz.hu kritikusainak ranglistáján ő lett az év dobosa.
Pintér Zoltán - zongora,
Fekete-Kovács Kornél - trombita,
Orbán György - bőgő,
Balázs Elemér - dob