Koncert

HENGE (UK) / SOLKYM LYVE TRYO (HU)

A38 Hajó
2023. május 13. (szombat) 21:00

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

A földönkívüli örömkeltők – HENGE – azóta örvendeztetik meg a közönséget az Egyesült Királyságban és Európában, hogy hét éve landoltak a Föld bolygón. Brilliáns fellépésükkel kiérdemelték a „Best Live Act” díjat az Independent Festival Awards díjátadón, és azóta két elismert albummal, számos turnéval és rendszeres nagyszínpados fesztiválfellépéssel erősítették meg hírnevüket.
Zenéjük elkerüli a definíciót, de olyan teret foglal el a rave és a prog rock között, amiről senki sem tudta, hogy létezik. Energikus, felforgató és élénkítően játékos, jókedvűen megy „ahová még senki sem járt”. Végső soron a HENGE a remény üzenetét terjeszti, amely egyforma mértékben szórakoztatja és felemeli a közönséget.


SOLKYM LYVE TRYO
A Jacsó Miklós (gitáros, producer) instrumentális szóló projektjeként indult SOLKYM ma már koncertező élőzenekar, akiknek műsorában space-, post-, és krautrock keveredik elektronikus tánczenei elemekkel: stílusokon átívelő zajos űrutazás.
A 2020-as pszichedelikusabb ’S is for Solkym’ című bemutatkozó anyag, valamint az azt követő ‘P.N.E.s. (Peaceful Nuclear Explosions)’ és egyéb single-k után az A38-ra már új - és egyben első zenekaros - EP-jével érkezik a csapat.
Tagok: Jacsó Miklós - gitár, szintetizátor, Nagy Dávid - basszusgitár, szintetizátor, Tóth Zoltán - dobok