Koncert

HERSELF / Hűvös

Herself előadó
Hűvös előadó
A38 Hajó
2023. június 25. (vasárnap) 19:00

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

HERSELF
Az elektronikus színezetű 'underground indiepop'-ot játszó HERSELF első, névadó EP-je 2019 decemberben jelent meg, azóta dalaikat egyesével single-ként adták ki, amikhez eddig mindig klipeket is készítettek. Dalaik egy lány történetét mesélik el. A zenekar „kétnyelvű”, angolul és magyarul is szívesen megszólalnak dalaikban, legutóbb Bródy János egyik dalát dolgozták fel a Bródy János számára készített születésnapi tribute lemezhez. A zenekar az elmúlt években országszerte több helyszínen megfordult, turnéztak a Müller Péter Sziámi AndFriends vendégeként, de adtak már koncertet a Kobuci Kertben vagy az A38 fedélzetén, valamint több nagy hazai fesztiválon is megmutatták magukat. (pl. Művészetek Völgye, Campus Fesztivál, Sziget Fesztivál) 2021-ben és 2022-ben is bekerült a zenekar az Öröm a Zene tehetségkutató sorozat országos döntőjébe, az 05. Magyar Klipszemlén Lucky You című klipjük győzött „legjobb operatőri munka” kategóriában. 2022 szeptemberében az M2 Petőfi TV Akusztik c. műsorának vendégei voltak.
A zenekar tagjai: Bakos Attila – ének, Bakos Zita - billentyű, vokál, Bótyik Borostyán – ének, Bese Bence – basszusgitár, Szalvai Ádám – gitár, Popovics Mátyás – dob


Hűvös
A Hűvös 2020 nyarán alakult alternative pop/rock-ot játszó fiatal zenekar. Tagjai Vidiczki Zsombor (ének, gitár), Kormos Dénes (gitár), Mucsi Barna (dob), Ábrahám Levente (basszusgitár). A zenéjükben a 60-as évek klasszikus stílusait, gondolatait öltöztetik modern köntösbe, hogy visszaadják a korszak szabadságérzetét. Első nagylemezük 2023.április 19-én jelent meg MIT KERESEK ITT?? címmel. Az új dalok stílusvilága gazdag, a britrock vaskos riffjeitől, a bedroom pop könnyed hangzásán keresztül a vintage rockig mindenfelé stílusból csemegézhet a hallgató.

Többször voltak a Carson Coma előzenekara, felléptek már az A38 hajón, a Szegedi Ifjúsági Napokon, és egyéb ismertebb fesztiválon. Mindezek mellett a 2021-es Kikeltető legjobb 16 előadója közé is bekerültek. 2023-ban a Blahalouisiana előzenekaraként turnéznak, több fesztiválon is fellépnek és őszre újabb dalokkal készülnek.