Koncert

Island Mint (CZ), Juhász Zoli, Tibi & the Otters, Anchorheart

Akvárium Klub (Lokál)
2024. április 07. (vasárnap) 19:00

Helyszín:

Akvárium Klub (Lokál)
1051 Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 12

Island Mint (CZ)
Megbabonázó, napsütötte és szívmelengető, az Island Mint zenéje ritka a prágai zenei színtéren. A 60-as évek sunshine popja és garázsrockja, valamint a 90-es évek shoegaze-je által inspirált meleg analóg hangzásukkal úgy érzed majd, mintha a gyermeki nosztalgia óceánjában úsznál. A Matyáš Adámek énekes és producer vezette öttagú csapat az elmúlt négy évben sikeresen győzte meg a cseh és szlovák közönséget arról, hogy a nap valóban süt. Ezt a tényt a Radio Wave 2023-as csehországi versenyének nemzetközi zsűrije is jóváhagyta, és a jelenlegi fiatal cseh szcéna legmegfelelőbb projektjeként küldte a zenekart az Eurosonic Noorderslag 2024-es versenyére.

Juhász Zoli
Zoli egy veszprémi énekes-dalszerző, az Ancient Spaceships zenekar frontembere. Tavaly óta egyre nagyobb lendületre kap szólókarrierje, miután kiadott egy magyar nyelvű dalt ‘Gyönyörű’ címmel. A dal körül kialakult érdeklődés eljuttatta a KEMP dalszerzőtáborba, a Kikeltető tehetségkutató gálaestjére, a Sziget Fesztiválra, a veszprémi Gyárkert nagyszínpadára és egy teltházas Budapest Parkba, miután Lovasi András a Kispál és a Borz előzenekarának választotta. Ősszel szerepelt a Music Hungary idei showcase lineupjában és bekerült a Hangfoglaló Program által idén támogatott előadók közé. Megközelíthető, szívből jövő indie zene, ami nem akar több lenni, mint ami.

Tibi and the Otters
A Tibi and the Otters egy csapat Űrvidra, akik a soul, és rossz
szóviccek hajtotta űrhajójukon járják a Vidraűrt. Az öttagú formáció 2021-ben, Budapesten nyerte el jelenlegi alakját. Zenéjük egyaránt merít a soul-ból, amcsi folk-ból, és az indie-ből - a közös nevező, hogy énekelteti magát, és megedzi a nyakizmokat. Szövegeik egyszerre elgondolkodtatóak és megmosolyogtatóak.

Anchorheart
Az Anchorhearts zenéje a rock, a blues és a folk elemek fúziója, ami olyan hangzást eredményez, amely összetéveszthetetlenül a sajátjuk. Nyers, érzelemdús hangjukkal, lélekbemarkoló gitárdallamokkal és a dobok szívdobogtató ritmusával dalaik átívelnek a műfajokon.